J/70 er båten for Mesterligaen i seiling

Klare for seilsportens mesterliga

 Kristoffer Spone og mannskapet seiler i Europeisk mesterliga i København i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Kristoffer Spone til rors under NM i Express. Han er også norgesmester som rormenn i ORCi og Snipe Masters.

Alle en enige om at seilsporten trenger fornyelse og nye formater. Et spennende tiltak er den europeiske mesterliga som arrangeres etter samme mønster som den danske Sejlsportsligaen og som KNS nyansatte generalsekretær Anders Kristensen mener vi også burde se på i Norge.

I helgen braker det løs i Danmark der KNS laget med den tredobbelte NM vinneren Kristoffer Spone deltar sammen med Christen Horn Johannessen og brødrene Sigurd og Børre Hekk Paulsen.

24 klubblag fra 15 nasjoner stiller til start i J/70 som er stilt til disposisjon av arrangøren. 100 seilere og 60 frivillige i arrangørstaben forbederer seg nå til regattaen som skal arrangeres midt i København, rett utenfor den berømte statuen av Den Lille Havfruen.

Blant de mer profilerte seilerne i regattaen er årets verdensmester i 5.5 meter og tre ganger OL deltaker i Star for Sveits, Flavio Marazzi, sølvmedaljevinner i OL i Laser 2004, Andreas Geritzer, Østerrike, den italienske seilerlegenden Tommaso Chieffi og den eneste kvinnelige rormannen i feltet, tyske Petra Niemann-Peter. 

Direkte internett TV

Publikum vil kunne følge regatten direkte på internett TV takket være teknologi partneren SAP og ekspertene Andy Rice og Marcus Baur vil kommentere produksjonen som også inkluderer GPS tracking og statistisk data og analyser. 

For tilgang til regattaen se her

Tidsskjema

Fredag, 17. oktober: 14:00 til 18:00 

Lørdag, 18.  oktober: 9:00 til 18:00 

Søndag, 19. oktober: 9:00 til 15:00