October, 2014. Leg 1 onboard Team SCA. Stacey Jackson and Annie Lush check sheet leads and sails after a gybe.
Rekkefølgen med avstånd til lederen.

Seilte i fiskegarn

Jentebåten SCA har tapt stort de siste timene etter å ha seilt inn et fiskegarn, men er ikke alene om å ha utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Dongfeng mistet ledelsen tidlig på morgenen idag etter å ha truffet en flytende uidentifisert gjenstad og brukket det ene roret. Mannskapet var imidlertid raske med å få et nytt på plass og tapte ikke mye. Det kinesiske laget ligger på 3. plass med bare ni nm opp til AbuDhabi som har overtatt ledelsen.

Donfengs mediaperson Yann Riou summerte opp hendelsen: - Vi hadde to valg, enten å hekte på nødroret, eller å fjerne restene av det eksisterende roret og sette i et nytt. Vi valgte det siste. Thomas Rouxel tok på seg dykkerdrakt og hoppet uti, fikk fjernet det som var igjen av det gamle roret og fikk et nytt på plass. Vi er alle skuffet, men det er lite vi kan gjøre med det, sier Riou.

Det siste døgnet har budt på utfordringer for flere av de andre båten også. Den nå ledende AbuDhabi ungikk såvidt et fiskegarn igår. Team Brunel og SCA var ikke like heldige og mens den hollanske båten kunne sende en dykker ned og få fjernet gummirester fra kjølen tapte jentene betydelig distanse etter å ha seilt seg regelrett inn i et fiskegarn. Nå ligger de 71 n bak.

Båtene var opprinnelig forventet å ankmme Cape Town tidlig i november, men er nå forsinket etter at det har vært mindre vind i Atlanterhavet enn det som er vanlig.