Hestbæk og KDY vinner seilsportens mesterliga

Den nye mesterligaen i seiling som i helgen ble arrangert i København ble en suksess for hjemmelaget. Norsk 4. plass.

Publisert Sist oppdatert

I alt måtte det arrangeres 45 starter for å få gjennomført det planlagte antall seilaser for de 24 lagene som seilte i tre puljer med åtte båter i hver pulje. Puljene var satt sammen slik at alle møtte hverandre et visst antall ganger og hvert lag fikk gjennomført 15 seilaser.

Jevnt til siste slutt

Regattaen var så jevn mellom de beste lagene at det ble den siste seilasen i hver pulje som avgjorde. Kun halvannet poeng skilte Italienske Circolo Canottieri Aniene med Lorenzo Brassani, årets verdensmester i ORCi og KDYs Michael Hestbæk før den siste seilasen, mens KNS´ Krisoffer Spone måtte ha en topplassering samtidig som de to andre måtte ende sist og nest sist for at det skulle bli norsk seier. Også Oman Sail med Rob Greenhagh som seilte i den aller siste puljen hadde en teoretisk sjansje til å vinne og store muligheter til å ta igjen nordmennene.

KNS tapte medaljekampen

Det så lenge lyst ut for KNS laget som ledet ved første runding, og med både KDY og CCA i bakre halvdel av feltet. Spone & Co seilte seg imildertid bakover samtidig som danskene og italienerne seile seg opp på de neste rundene. Det ble nervepirrende helt til sist slutt, men Hestbæk kom den nødvendige plassen foran Brassani og sikret sammenlagtseieren med minst mulig margin. KNS laget med Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Sigurd og Børre Hekk Paulsen endte til slutt på den litt skuffende 4. plassen etter at Oman Sail med Rob Greenhalgh sikret bronsen med 2. plass i den aller siste seilasen. Likevel må en kunne si at nordmennene seilte meget bra, særlig den siste dagen med flere enkeltseire og en 2. plass etter en rivende fight mot KDYs Michael Hestbæk,

Sluttresultatet

1. KDY MIchael Hestbæk 93.83

2. Circolo Canottieri Aniene, Lorenzo Brassani 93.33

3. Oman Sail, Rob Greenhalgh 89.83

4. KNS Kristoffer Spone 89.50

Regattaen ble overført live med tracking og kommentarer. Teknlogisponsor SAP reiste €25.000 til World Childhodd Foundation ved å betale et beløp for hver stemme publikum la inn på sine favorittlag.


Jevn seiling i J/70