Søk i arkivet

 Kristoffer Spone, Børre Hekk Paulsen, Christen Horn Johannessen og Sigurd Hekk Paulsen i Champions League 2014.
Copyright: SCL / Lars Wehrmann
Kristoffer Spone, Børre Hekk Paulsen, Christen Horn Johannessen og Sigurd Hekk Paulsen i Champions League 2014. Copyright: SCL / Lars Wehrmann

Norsk mesterliga på trappene

Lenge før Kristoffer Spone & Co sto for den sterke 4. plassen i Mesterligaregattaen i København har det vært planer om å arrangere noe lignende i Norge, slik man har gjort det i Danmark og Tyskland.

Hovedbilde. Kristoffer Spone og KNS laget i den eurpeiske mesterliga i seiling 2014.

- Seilsporten trenger fornyelse. Jeg er helt enig i at vi må få dette til i Norge også, sier seilerpresident Tor Møinichen. - Vi har faktisk hatt det på agendaen siden vi hørte om den tyske ligaen på Ledermøtet i NSF i mars i Sandefjord. 

Som vi nevnte på åpningen av MM, er NSF og KNS i gang med planlegging av en slik serie i Norge. Vi sa da 2016, men vi får se om vi ikke kan få til noe i 2015, selv om det i 2015 ikke blir i den endelige formen. 

Vi vil holde Seil-Norge løpende a jour med planene, og ønsker alle innspill velkommen, sier Møinichen.

Den nye generalsekretæren i KNS, Anders Kristensen uttalte nylig i et intervju i Seilas at han ønsket at KNS ville gå i bresjen for ligaseiling i Norge og foreningen har nå søkt om tippemidler for å anskaffe to J/70 til dette formålet. 


 Kristoffer Spone sier i sin rapport fra regattaen i København i helgen der han og KNS laget med Christen Horn Johannessen og Børre og Sigurd Hekk Paulsen tok en sterk 4. plass blant 24 topplag fra hele Europa:

Norge burde komme i gang med Sailing League. Det er ikke noe å vente på. Helt utrolig bra konsept hvor klubbene vil kjempe om heder og ære. Vi vil se  unge seilere satse, unge alene,  sammen med eldre erfarende seilere,  og vi vil se eldre toppseilere som satser. Landslaget/OL seilere burde også stille for sine klubber. Med en slik satsning på Sailing leage vil vi alle møtes på like premisser, utveksle erfaringer og heve nivået på norsk seiling. Danskene og Tyskerne bruker sin nasjonale league til å utdanne startere og banedommere.  
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen