Søk i arkivet

 Abu Dhabi er kommet inn i stabil passatvind.
Abu Dhabi er kommet inn i stabil passatvind.

Veteraner i matchrace

1.6 nm skiller de to Volvo Ocean Race veteranene Ian Walker og Bouwe Bekking som kan ha tatt det avgjørende forspranget som skal ta dem først til Cape Town.

Ingen har seilt flere Volvo Ocean Race enn Bouwe Bekking som har syv seilaser på samvittigheten, tre av dem som skipper. Også Ian Walker er på sin tredje runde som skipper, og det er derfor ingen overraskelse at det nettopp er disse to som har tatt ledelsen i årets seilas etter 12 dager i sjøen.

Fordel i tet
Mellom de to første båtene Abu Dhabi og Brunel er det så godt som ingen avstand. Med 1.6 nm mellom dem har de visuell kontakt. Ned til Vestas Wind på 3. plass er det 94.5 nm og til SCA bakerst i feltet er det hele 173 nm. Dette er avstander som trolig kommer til å øke etter hvert som vinden styrker seg i forkant og den eller de båtene som først kommer inn i jetstrømmen som følger jordrotasjonen og som skal gi rekordhastigheter på veien til Cape Town har en fordel som bare uhell kan ta fra dem.

Ikke avgjort
Med vel halvparten igjen å selle av den 6487 nm lange etappen er det for tidlig å dele ut premiene, men sikkert er det at veteranene Walker og Bekking har sikret seg et viktig forsprang på konkurrentene. Team Vestas Wind ligger som sagt 94.5 nm bak teten, Dongfeng 132.1 nm, Team Alvimedica og Mapfre side om side med 154.7 og 155.4 nm bak og Team SCA 173 nm bak. Alle båtene holdt idag morges kl 03.40 hastigheter på rundt 10 knop, mens SCA var nede i 6.

Doldrums forklart
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen