Søk i arkivet

 Team Sabrosa er en helt ny Class 40. Den har ekstremt mye volum, og holder maks bredde også langt frem. Hva som har hendt med båten er ukjent.
Team Sabrosa er en helt ny Class 40. Den har ekstremt mye volum, og holder maks bredde også langt frem. Hva som har hendt med båten er ukjent. Foto:
 Trimaranene og IMOC-klassen har rundet Bretagne, og har lagt kursen sydover, mens de mindre båtene sliter med motstrøm, motvind og grov sjø.
Trimaranene og IMOC-klassen har rundet Bretagne, og har lagt kursen sydover, mens de mindre båtene sliter med motstrøm, motvind og grov sjø.
 Sodebo på vei mot havn med skadet skrog.
Sodebo på vei mot havn med skadet skrog.

Tøff start på Route du Rhum

Kollisjon, havari og kullseiling. Det første døgnet av soloregattaen over Atlanterhavet har vært krevende.

Thomas Coville i «Sodebo» kolliderte med et lasteskip i natt og ødela fremre del av styrbord sideskrog. Skroget er ødelagt helt bak til fremre bro som holder skrogene sammen. Coville er uskadet, og seiler Roscoff på babord halser med det skadete skroget over vann. Det skal også være skader på hovedskroget. Coville har bygget om en eldre trimaran for dette racet.

Les mer om trimaranen «Sodebo» her.

Hentet med helikopter
Det har vært dramatikk også i Class40 som nå har en svært tøff kryss rundt Bretagne. Rett før midnatt mottokk redningsselskaper Cross Corsen nødsignal fra Francois Angoulvant i Team Sabrosa. Regattaorganisasjonen forsøkte å komme i kontakt med seileren uten hell. Femten minutter senere var et redningshelikopter på stedet og så et skrog som lå opp ned. Angoulvant ble hentet opp til helikopteret og fraktet til sykehus i Brest.

Brukket skrog
Maitre Jacques i Multi 50 klassen brakk i natt styrbord sideskrog. Loîc Féquet lå på fjerde plas når dette skjede. Skipperen er uskadet, men båten kan ikke manøvreres. Den vil bli slept inn mot land.

Flere skader

I Class40 har ytterligere fem båter hatt problemer i natt. Noen har gått til land for reperasjoner, mens andre har brutt. i Multi50 klassen er ytterligere båter på vei mot havn. Benjamin Hardouin i «Krit'R», replikaen av båten som ble nummer to i 1978 søker havn etter lekkasjer, mens Bob Escoffier er i Roscoff for å reparere riggen.

Favoritter i tet
Ikke uventet ligger Francois Gabart i «Macif» først i Imoca 60-klassen. Hn har en ledelse på 3,3 nm foran Vincent Riou. I Class40 med 43 båter leder Sebastien Rogues, også 3,3 nm foran Thibaut Vachel-Camus. Vi var om bord i Rogues båt før start. Les saken her.

I Ultime-klassen klarer de mindre MOD70-båtene seg bra mot gigantene over 100 fot. Loick Peyron i feltets nest største båt har en ledelse på 31 nm foran Sebastien Josse. Alle MOD70-båtene ligger foran regattaens største båt, Spindrift, som ligger som nr 6 foran eksperten Francis Joyon.

Les om gigant-trimaranene her.Sodebo Ultim' en approche de Roscoff après son... by routedurhum

Film fra starten i går.

Cap Fréhel, le passage des premiers by routedurhum
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen