Loik Peyron i Banque Populaire øker ledelsen.
Paul Hignard klatrer på listene

Favoritten ute

Sébastien Rogues har brutt Route du Rhum etter at storseilet revnet.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: «GDF Suez» har brutt etter å ha revnet storseilet.

Franskmannen som har vunnet det meste i Class40 i senere tid ledet fra start, men falt til tredje plass i går da han ga assistanse til en trimaran som var i ferd med å synke. «GDF Suez» har fått en rekke problemer. Storseilet er revnet ved første rev, og det er umulig å seile med mer seilføring enn andre rev. Vindgiveren er brukket, og han har også mistet antennen til satellittkommunikasjonen. Rogues har også problemer med salingen på styrbord side, og er redd fr å miste masten. Rogues er på vei til Spania. Veteranen Kito De Pavant har tett over ledelsen, mens Thibaut Vauchel-Campus ligger på tredje plass. Unge Paul Hignard, kun 19 år, startet forsiktig, men har nå klatret til 20. Plass.

Inn i stilla

Francois Gabart leder fremdeles IMOCA60 men har mistet mye av ledelsen. Båtene er mellom to lavtrykk og har mindre vind. IMOCA 60 båtene velger en mer direkte rute mot Karibia og vil få langt mer ustabile forhold. Båtene har kurs mot Azorene. Jeremie Beyou ligger nå 25,4 nm bak Gabart.

Sydover

Loik Peyron peiser på i Ultime-klassen, og har til tider holdt hastigheter rundt 30 knop. Han har opparbeidet en ledelse på 128 nm over giganten Spindrift. Ledelsen er så stor at han nå seiler i andre værforhold. Og holder langt høyere fart. Peyron er snart på høyde med Kanariøyene, og kan legge kursen vestover mot mål. Han har 2339 nm igjen.

Lette forhold for Gabart før neste lavtrykk kommer.

Nouvelle ambiance à bord de Macif by routedurhum