20 DØGN: Litt over 20 døgn brukte «Grey Power» over Atlanterhavet. (Foto: Pen Duick).
LIKER DET: – Jeg gjør dette fordi jeg liker det, sa 75-årige Robin Knox-Johnstone etter målgang i Guadelope. (Foto: Pen Duick)

– Kommer tilbake i en mindre båt

75-årige Sir Robin Knox-Johnstone tok 3. plass i Route du Rhum.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Robin Knox-Johnstone viste de fleste konkurrentene hekken i Route du Rhum (Foto: Pen Duick)

Det var en ekstatisk fornøyd Robin Knox-Johnston som kom i mål på 3. plass i Route du Rhums såkalte Rhum-klasse lørdag ettermiddag lokal Guadelope-tid.  20 døgn, 7 timer, 52 minutter og 22 sekunder brukte den adlete britiske seileren over Atlanteren.

Kommer tilbake

– Jeg kommer tilbake neste gang i en mindre båt. Jeg er absolutt over middagshøyden og er svært fornøyd med å komme inn på tredjeplass. Det er mange gode seilere i klassen og vi kjempet hardt mot hverandre de siste døgnene. Jeg skammer meg ikke over å ha blitt slått av to så gode seilere, sa Knox-Johnston, som var den aller første til å fullføre en non stop soloseilas rundt jorden i 1968 da han vant regattaen Golden Globe.

I Route du Rhum seilte Knox-Johnstone sin 14 år gamle Open 60 «Grey Power». Klassen ble vunnet av Anne Caseneuve (50) fra Frankrike. Hun seilte en 50 fots trimaran, mens italieneren Andrea Mura fra Italia i en Open 50 snek seg i mål fem timer foran Knox-Johnstone.

Gjør det!

20 båter startet i Rhum-klassen, som består av ulike og gjerne litt eldre historiske båter som ikke passer inn i de øvrige mer spesifikke klassene.

– Jeg gjør dette fordi jeg liker det. Seiling er en vidunderlig sport, så hvorfor gi opp? Hvis du fortsatt kan seile, så gjør det!

Sa 75-årige Knox-Johnstone som vil være 79 neste gang Route du Rhum starter. Regattaen arrangeres hvert fjerde år. Første gang var i 1978.