November, 2014. Leg 2 onboard Team SCA. Carolijn "Gyro" Brouwer helms as the waves pick up.
Corinna Halloran, from Newport Rhode Island, USA, has been confirmed as the Onboard Reporter (OBR) for Team SCA

– Seriøst, er dette virkelig lam?

– I dag prøvde jeg noe som bare noen få har prøvd: Frysetørret iskrem.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Foto: Corinna Halloran/Team SCA.

Om bord i VO65ene er det frysetørret mat som gjelder. Det er næringsrikt og det er nøye tilpasset næringsbehovet til mannskapene om bord. Men ikke alle mener det er godt...

– I dag prøvde jeg noe som bare noen få har prøvd, frysetørret iskrem. Jeg er ikke sikker på hva som var mest forvirrende, det faktum at jeg spiste noe med etiketten iskrem eller at det innholdt jordbær med bare 40 prosent jordbærsmak... I kveld vil det være «Chicken a la King» til middag. Til tross for navnet, er jeg ganske sikker på at ingen konge i verden ville funnet på å spise det. Den har en litt røykfylt og citrusaroma, to smaker jeg ikke nødvendigvis ville blande. Innholdsfortegnelsen hevder den inneholder 20 prosent kylling. Betyr det at den er lagd av 20 prosent kylling eller at kyllingstykkene i måltidet består av 20 prosent ekte kylling? Det første virker mest logisk, men når du ser på små terninger av kjøtt som tar en svømmetur rundt i bollen, begynner jeg å tvile, skriver Corinna Halloran i en pressemelding fra «Team SCA». Halloran er reporter om bord i den svensksponsede jentebåten.

– Tidligere har vi vært heldige når frysetørret kjøtt faktisk smakte virkelig kjøtt, men på dette stadiet er det langt fra realistisk. Sophie (Ciszek, journ. anm.) beskriver det best: «Dette er etappen med kjøttet som gnisser». Og hun har rett: Vi tygger og tygger i lang tid og det ender bare med å skjære tenner. Og hvordan skal jeg beskrive lapskaus av lam? Tør jeg begynne med fargen? Tenk deg en grå masse med svarte prikker som viser seg å være sjeldne stykker av lammekjøtt. Akkurat som kyllingen, er bitene av lam firkantede og udefinerbare, skriver hun.

– Vi kan klage på maten, men det er ikke mye vi kan gjøre med det. Vi kan ikke ta turen til butikken og kjøpe noe friskt og hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke vi hadde gjort det selv om vi hadde hatt muligheten. Mat er drivstoff her ute. Det trenger ikke å smake godt. Vi må spise for å jobbe. Hvis vi skulle bli kresne og pirke i maten ville det raskt vise seg på båtfarten. Så vi tar det som kommer og  spiser de varme måltidene og nyter våre daglige snacks og energibarer ved siden av. Foreløpig har vi en favoritt, som minner oss om en god kopp varm  sjokolade! Hvilken rolle spiller det at middagen er litt smakløst (Seriøst, er dette virkelig lam?) Vi har dessert! (Selv om jeg vil nok hoppe over alt som kalles iskrem fra nå...)