America's Cup World Series til Gøteborg

Den siste helgen i august neste år får Gøteborg av båter man aldri har sett maken til på disse breddegrader.

Publisert Sist oppdatert

Artemis Racing og Gøteborg by står for arrangementet av America’s Cup World Series i 45 fots katamaraner den siste helgen i august 2015. Fra 28. til 30. august vil vi få se alle lagene som skal seile America's Cup i 2017 når de samles i Gøteborg i en av verdens mest spektakulære entypebåter. De superraske AC45 katamaranene løfter seg ut av vannet, takket være foiler slik vi så det på AC72 klassen under selve finalen i America's Cuo i 2013.

Teller i America's Cup

America’s Cup World Series har også betydning for selve Americas Cup ettersom rekkefølgen her vil avgjøre antall poeng de forskjellige lagene kommer til å starte med i 2017. Regattaen i Gøtebrg vil gi det svenske Artemis Racing teamet en mulighet til å vise seg frem for hjemmepublikummet ettersom også den siste svenske gullmedaljevinneren i seiling, Fredrik Lööf er med i laget som taktiker. At Fredrik eier og driver Spåtind Høyfjellshotel sammen med sin norske kone Maj Elin Storeide burde bidra til den norske interesen også.

Også Volvo Ocean Race

Max Markusson, Event Manager ved Göteborg kommenterte: - Göteborg er en by med sterke maritime tradisjoner vil neste sommer være vert for flere store internasjonale regattaer, ettersom byen også står for avslutingen av Volvo Ocean Race i slutten av juni. Finnjolleseileren Max Salminen, olympisk mester sammen med Lööf og grinder for Artemis Racing sa: - Det er utrolig hva som skjer nå med overgangen til båter med foiler. AC45 er definitivt den mest spennende båten jeg noen gang har seilt. Det er en helt utrolig følelse når båten løfter seg opp på foilene og akselererer. En hel flåte med AC45 midt i Göteborg blr en spektakulær regatta som ingen bør gå glipp av.  

Tett på land

Seilasene vl foregå enten ved utløpet av Götaelven midt i byen eller ved Långedrag. Race Village vil ligge ved Frihamnen. - Et av målene med America’s Cup World Series er å knytte lagene tettere til fansen, sier Harvey Schiller, Commercial Commissioner for America’s Cup. Artemis Racing får en alle tiders sjanse til det når de nå skal seile på hjemmebane.

 

AC45 in action