Celine Herud hardtrener i Australia

Norske seilere på reisefot

 Alle de norske OL kandidatene i seiling benytter vintermånedene til trening i varmere farvann.

Publisert Sist oppdatert

Når Bjørnar Erikstad setter seg på flyet ti Miami i helgen blir han den siste av de norske toppseilerne som setter kursen utenlands. Laserseilerne Tiril Bue, Marthe Enger Eide, Hermann Tomasgaard, Kristian Ruth og Mathias Mollatt er allerede i Clearwater, Florida der de nå skal trene og ut i desember delta i en større regatta. Også hovedtrener og sportssjef Jan Steven Johannessen tar turen over til USA for å følge opp seilerne. Alle er hjemme igjen rundt midten av julemåneden.

I Australia befinner nå begge skifflagene med Ragna og Maia Agerup og Helene Næss og Marie Rønningen seg. Maia har fått OK av legen til å seile for fullt igjen etter en lei skulderskade fra ISAF VM i Santander tidligere i høst. Her ligger også Laserseilerne Celine Herud og Line Flem Høst og brettseileren Maria Aadland Mollestad i hardtrening. De skal alle seile verdenscup i Melbourne i desember.

Anders Pedersen og Sebastian Wang-Hansen deltar i eksklusivt selskap i verdenscupavslutningen for 2013/14 sesongen i Abu Dhabi. De fikk ikke den optimale starten på regattaen idag, Anders med 19. og 6. plass i et felt med 19 Finnjoller, og Sebastian med 17 og to 19 plasser i et tilsvarende stort felt.

Vi har også fått denne rapporten fra Anders Pedersen:

Dag 1 over. For min egen del seilte jeg fort og bra første kryss på første regatta og var 7-8 på første kryssen. Så røyk jeg en sjakkel på kicken etter runding som gjorde det ganske håpløst på lensen. Endte derfor helt sist.

Race to seilte jeg godt og var med hele veien, rundet 2 på første merke men det var veldig ttett og mistet noen båter på 2. kryssen og endte tilslutt på 6. noe jeg er fornøyd med!

For Sebastians del er han ikke like fornøyd med dagen 17, 19 og 19. Og han er fast bestemt på og vekke villdyret og starte litt bedre i morgen.
Hilsen fra Abu Dhabi.