Startet med 3. plass i Nassau

Eivind Melleby og Mark Strube fikk en knallstart på regattaen, men så buttet det imot på Bahamas.

Publisert Sist oppdatert

Det er viktig å få en god start på regattaen, og etter Eivind Melleby og Mark Strubes sterke 3. plass i den første seilasen i finaleregattaen i Star Sailors League i konkurranse med hele verdenseliten, ble vi optimistiske på Mellebys vegne.

Med det skulle bli tøffere etter hvert. Under blå Bahamashimmel og perfekte seilforhold med 15 knops vind på flatt vann, ble regattaen meget tett og jevn, men små marginer som avgjorde. Tre seilaser ble avviklet igår og etter Melleby/Strubes sterke 3. plass i åpningsseilasen hadde det norskamerikanskje laget marginene mot seg og fikk to 15. plasser i feltet som hadde begrenset deltakelsen til 20 forhåndsuttatte lag.

Best på åpningsdagen ble Robert Scheidt som hadde tatt tilbake Mellebys VM mannskap Bruno Prada. Bronsemedaljevinnerne fra OL hadde plasserigene 7, 1 og 2. Gullvinneren fra OL, svenske Fredrik Lööf, nå men Anders Ekstrøm i båten, ligger på 5. plass etter første dag, men plasseringene 4, 12 og 2. Eivind Melleby og Mark Strube ligger på 11. plass sammenlagt.

Etter yterligere syv seilaser til og med fredag, går de ti beste lagene videre til kvartfinaler og blir med å kjempe om premiepotten på USD 200.000.

Arrangøren produserer direkte dekning av regattaen på internett og du kan følge med "live" her