Norske jenter i verdenscup

Hele syv norske jenter deltar nå i verdenscupen i Melbourne.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Line Flem Høst og Celine Therese Herud er to av syv norske jenter som deltar i verdenscupen i Melbourne.

Den første kvalifiseringsregattaen til verdenscupfinalen i Abu Dhabi i 2015 foregår nå i Melbourne, og på startlinjen er det intet mindre en syv norske jenter, men ingen gutter.

49er FX-seilerne og brettseilerne i RS:X er allerede i gang, mens Laser Radial-klassens seilaser starter tirsdag 9. desember.

2. plass sammenlagt

Helene Næss og Marie Rønningen er foreløpig best av de norske seilerne med en 2. plass i 49erFX etter tre seilaser, mens tvillingene Ragna og Maja Agerup er nr. 4. Maria Aadland Mollestad holder tredjeplassen i RS:X.

Line Flem Høst og Celine Therese Herud deltar i Laser Radial.

Tynn deltagelse

Vinnerne av hver av klassene vil kvalifisere seg direkte til den attraktive verdenscupfinalen i Abu Dhabi fra 29. oktober til 1. november 2015, og seiler de norske jentene godt, kan de få en enkel billett til finalen.

Deltagelsen i Melbourne er ikke all verden. I 49er FX-klassen deltar det kun åtte lag; fire australske, ett newzealandsk og ett irsk, mens det i brettklassen til Maria Aadland Mollestad kun konkurrerer seks seilere; to russiske, en australsk og en fransk.

Følg resultatene.

Miami neste

En så god mulighet vil de neppe få senere i år når verdenscupen forflytter seg til Miami, USA i januar, Hyeres i Frankrike i april og til Weymouth i England i juni.

I Laser Radial er deltagelsen en del større; 31 seilere. Line Flem Høst og Celine Therese Herud har imidlertid foreberedt seg godt og har oppholdt seg i over seks uker i Australia hvor de har trent og ladet opp.

Reisebrev

De forteller selv i dette reisebrevet:

«Vi har nå vært på tur i litt over seks uker og kunne ikke vært mer fornøyd. Å reise til Sydney og Melbourne var virkelig det beste vi kunne gjort i disse månedene.

Den første måneden var vi i Sydney. Her trente vi ut fra Woollahra Sailing Club, en utrolig hyggelig og ivaretagende seilforening. Vi fikk trene med New South Wales Youth Team en del, og seilte regatta i naboklubben Double Bay i helgene. Ellers trente vi alene, samt noen dager med trener Brett Byer. Det har vært noen lærerike og seilfylte uker.

I tillegg har vi stort fokus på fysisk trening her nede, så vi trener fysisk seks økter i uken. Dette betyr at det ble fem dager i uken med én økt seiling og én økt fysisk, én dag med bare fysisk og én med bare seiling. 11 økter i uken er mye for oss som ikke er vant til å leve som kun toppidrettsutøvere, så det ble mange rolige kvelder og dager hvor det bare var trening halv dag.

Allikevel rakk vi å se mye av Sydney, og vi fikk presset inn alle turistattraksjonene vi greide. Vi var på akvarium, wildlife park, oppe i utsiktstårn i byen, vandret rundt operaen, den botaniske hagen og litt i byen og fikk oss en tur til Manly. Vi rakk til og med en dag med Sydney Harbour Life, en festival som gikk i Sydney.

Etter fire og en halv herlige, men tunge uker i Sydney, gikk turen videre til Melbourne. Her mistet vi først et fly og fikk oss noen timer på flyplassen med venting, før det ble en turbulent tur over. I forhold til Sydney ble alt ganske mye enklere her nede. Vi bor nær seilforeningen (5 minutters sykkeltur) og treningsstudio (5 minutter gange). Det betyr at vi nå får mer tid til avslapning og matlaging. I Sydney var ikke kjøkkenet noe særlig, så det ble mye spising ute. Deilig å se at kortet dras skjeldnere når vi lager all mat selv.

I og med at det er verdenscup har vi hatt mange andre seilere å matche mot. Vi kjenner begge at farten og teknikken sitter veldig godt etter mange timer i båten den siste tiden. Utrolig deilig å kjenne at all treningen gir resultater. I verdenscupen får vi endelig matchet oss ordentlig og sett progresjonen, men også hva vi må jobbe videre med for å komme et steg nærmere verdenstoppen.»

Blogg

Line og Therese har også en blogg med bilder og filmer fra oppholdet.

– Følg gjerne med på vårt fantastiske ventyr down under. Vi oppdaterer jevnlig –  også under verdenscupen, sier de.

Eller er det slik at sykdom har satt dem tilbake?