Trippel-duell i Volvo

Med ett døgn igjen å seile er kampen om de tre første plassene på etappe to helt åpen.

Publisert Sist oppdatert

Sluttspurten på etappen med 210 n mil igjen å seile for ledende «Brunel», foregår som på en hvilken som helst kortbaneseilas, med maksimal innsats fra alle mann og ikke noe tid til hvile. Skippere og navigatører arbeider på overtid uten stans. Presset er enormt for seilerne som alle vet at det er på de siste milene denne etappen vil bli avgjort. 1.2 n mil skiller «Dongfeng» fra «Brunel», mens «Abu Dhabi» bare ligger 8.2 n mil bak. Det er med andre ord helt åpent.

Den første båten er ventet i mål i morgentimene lørdag, med de to andre bare minutter etter. På den første etappen til Cape Town skilte 12 minutter mellom «Abu Dhabi» og «Dongfeng», og det kan bli like tett nå. Holder denne rekkefølgen til mål, vil det være dødt løp i Volvo Ocean Race mellom de tre båtene.

Team Alvidemidica ligger an til å ta fjerdeplass, særlig etter at laget vil bli tildelt godgjørelse etter å ha ligget stand by for «Vestas Wind» etter grunnstøtingen. Det ligger an til nok en dårig etappe for Iker Martinez og seilerne på «Mapfre» som nok har begynt å stille hverandre noen ubehagelige spørsmål om hvorfor det ikke går bedre for laget som på forhånd var en av favorittene.