Søk i arkivet

 STOR OPPMERKSOMHET: Vendée Globe er rangert som et av Frankrikes tre største sportsarrangement.
STOR OPPMERKSOMHET: Vendée Globe er rangert som et av Frankrikes tre største sportsarrangement.

15 seilere klare for Vendée Globe

Det er to år til Vendée Globe starter. Likevel er 15 seilere påmeldt.

HOVEDBILDE: Mange IMOCA 60-seilere ser frem til 6. november 2016. Da starter Vendée Globe.

Mens Volvo Ocean Race kan skilte med 7 båter, er arrangørene av Vendée Globe sikre på at det i alle fall blir 20 båter, mest sannsynlig 25 og det er slett ikke umulig at det blir 30. 15 seilere er allerede påmeldt, og syv av dem stiller i IMOCA 60-båter som vil være nye for anledningen. De 15 seilerne er:

I nye båter:
Morgan Lagravière, Frankrike i «Safran»
Armel Le Cléac’h, Frankrike i «Banque Populaire»
Alex Thomson, England i «Hugo Boss»
Sébastien Josse, Frankrike i «Groupe Edmond de Rothschild»
Andrea Mura, Italia i «Vento Di Sardegna»
Jean-Pierre Dick, Frankrike i «St Michel-Virbac»
Nandor Fa, Ungarn i «Spirit of Hungary»

I eksisterende båter:
Vincent Riou, Frankrike i «PRB»
Yann Eliès, Frankrike i «Groupe Quéguiner»
Jérémie Beyou, Frankrike i «Maître Coq»
Tanguy de Lamotte, Frankrike i «Initiatives Cœur»
Louis Burton, Frankrike i «Bureau Vallée»
Eric Bellon, Frankrike i «Comme 1 seul Homme»
Rich Wilson, USA i «Great America IV»
Armel Tripon, Frankrike i «For Humble Heroes»

Optimisme og vekst
Optimismen rundt den 8. utgaven av soloseilasen non stop rundt jorden, Vendée Globe som starter 6. november 2016, er stor. Det er flere forhåndspåmeldte enn noen gang tidligere, 90 prosent av arrangementet er allerede finansiert og det er lagt opp til enda bredere mediadekning enn i tidligere regattaer.

Allerede nå er Vendée Globe, ved siden av sykkelrittet Tour de France og tennis-turneringen Roland-Garros, Frankrikes største sportsarrangement. Leder av fylkesstyret i Vendée, Bruno Retailleau, kunne under en presentasjon under Paris Boat Show nylig komme med imponerende tall:

Store tall
Mediadekningen til regattaen har en verdi på 200 millioner. Det viser tallene fra 2012-regattaen. Regattaen arrangeres hvert 4. år.

9 millioner unike brukere besøkte regattaens webside i løpet av de 3 månedene regattaen varte, og de sto for 285 millioner sidevisninger. Videoene som ble lagt ut, ble sett 30 millioner ganger. 500 000 mennesker deltok også i regattaens Virtual Race på internett, der de kunne konkurrere med seilerne selv og andre spillere.

85 timer med direktesendt TV ble vist i 2012, og da regattaen startet i 2012 var det 1700 akkrediterte journalister og fotografer der.

Levende bilder
Arrangørene tror på enda bedre dekning og større oppmerskomhet for 2016/17-utgaven av Vendée Globe. Bruk av sosiale medier og deling av innhold regner man vil spre interessen for regattaen ytterligere. Blant annet vil man ha en TV-dekning fra regattaen på internett 24 timer i døgnet med tre redigerte sendinger i døgnet og to ukentlige TV-show fra og om regattaen.

Og gjennom videomagasinet «Aiming for the Vendéé Globe» vil man bygge opp forventningene og spenningen før start i 2016.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen