Vakker beliggenhet, men farlig vann på OL banene i Rio

Farlig vann på OL banene i Rio

Bakteriefunn i Guanabara Bay, der OL regattaen skal finne sted i 2016 skaper stadig bekymring for seilerne.

Publisert Sist oppdatert

Etter prøve OL sist sommer ble flere av seilerne syke, blant dem den norske laserseileren Marthe Enger Eide som ble satt ut av spill i lengre tid.

Nå har forskere funnet en resistent superbakterie i vannet, en bakterie man normalt finner på sykehus, og som ikke lar seg behandle med vanlige medisiner ettersom den produserar ett enzym som gjør den resistent.

Blir man angreper er symptomene de samme som ved en vanlig bakterieinfeksjon, men man kan trenge sykehusbehandling med sterkere medisiner. Superbakterien er funnet ved utslippene til Guanabara Bay og strender med badeforbud som ligger rundt regattabanene. Ifølge NZ Herald som siterer det brasilianske helseministeriet renner ca 70 prosent av Rios avløp ut i disse elvene som igjen fører ut i Guanabara Bay.

I disse dager pågår det brasiliansk mesterskap i seiling på OL banene i Rio. Ingen norske seilere er med her, men svenskene stiller med en tropp som har bemerket at arrangørene stadig ikke har tatt forholdsregler for å sikre seilernes helse.