Hugo Boss i tet

I går startet Barcelona World Race med 8 båter på linja.

Publisert Sist oppdatert

Barcelona World Race er en to-manns regatta non-stop rundt jorda. Racet holdes hvert fjerde år, mellom soloregatten Vendee Globe. Det er tredje gang Barcelona World Race holdes, og racet bærer litt preg av dårlige tider i Europa. Det er ingen nybygde båter (bortsett fra en selvbygd), og det er få franske stjerner som deltar.

Engelsk i tet

Av de åtte båtene som deltar er det mannskap fra åtte ulike nasjoner. Seks er fra Spania, to fra Frankrike og resten fra land som England, New Zealand Ungarn, Sveits, Chile og Tyskland. Ikke overraskende er det Alex Thomsson fra England med Pepe Ribes fra Spania som leder. De seiler i «Hugo Boss» som er favoritter sammen med «Cheminées Poujoulat» med veteranene Bernard Stamm fra Sveits og Jean Le Cam fra Frankrike. De seiler en Farr-konstruksjon fra 2007. Hugo Boss er en VPLP / Verdier-konstruksjon fra 2010.

Selvbygd

Ikke uventet ligger «Spirit of Hungary» sist. Nandor Fa har tegnet og bygget båten selv. Da båten var ferdig hadde IMOCA60 reglene blitt forandret, så båten måtte bygges om. Nandor Fa har bygget 60-fotere før, og seilte BOC Challenge med selvbygget båt i 1990. Han har også deltatt i Vendee Globe.

Plassering

1 Hugo Boss

2 Cheminées Poujoulat +1,3nm

3 GAES Centros Auditivos +4,0nm

4 Neutrogena + 9,1 nm

5 Renault Captur +17,7 nm

6 One Planet + 37,0 nm

7 We Are Water + 62,7 nm

8 Spirit of Hungary + 65,2 nm

Følg Barcelona World Race her

Feltet seiler sydover langs Spanias østkyst mot Gibraltar.
Spirit of Hungary er selvbygget IMOCA60.
To av favorittene ut fra start.