3. etappe er på 4642 nautiske mil, og vil by på lettvindsseiling i trangt og traffikert farcann. Båtene vil ankomme Sanya i slutten av januar.
Mapfre har ikke fått opp farten, tross bytte av skipper.
Jentene har seilt bra under de lette forholdene.

«Abu Dhabi» vant starten

Lett vind preget starten av tredje etappe av Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Hjemmefavoritten «Abu Dhabi» var best under de lette forholdene ut fra Abu Dhabi. Båtene er nå på vei på en utfordrende etappe mot Sanya i Kina. Spørsmålet nå er hvem som får solgangsbrisen først, og hvor lenge den vil vare utover dagen. Det vil være nattbris, men kun svært nært land, noe som vil utfordre navigatørene. Mye vil bli avgjort i løper av 48 timer.

Tross for at båtene er identiske, så var det store farts forskjellerbåde i dag, og under havneregattaen i går. En liten forskjell i vindstyrke gir store fartsforskjeller. Code 0 seilet har blitt brukt både på kryss og på lens i den lette vinden.

Etter en times seiling lå Alvimedica hele 11,5 minutter bak lederbåten. Jentene som vant havneregattaen i går, har også seilt bra i dag. Mapfre og Alvimedica har taklet forholdene dårligst. Etter to etapper har Abu Dhabi, Dongfeng og Brunel like mange poeng, og ser ut til å være lagene som har lært båten best å kjenne.

Resulater etter start

1 Abu Dhabi

2 Dongfeng + 2:13

3 SCA + 3:38

4 Mapfre + 7,53

5 Brunel + 8:15

6 Alvimedica + 11:29

Resulater havneregatta

1 SCA + 3:38

2 Brunel + 8:15

3 Abu Dhabi

4 Dongfeng + 2:13

5 Alvimedica + 11:29

6 Mapfre + 7,53