A race we must win, sire Vestas

Mannskapet intakt på Team Vestas Wind

Skipperen Chris Nicholson bekrefter at hele mannskapet fortsetter engasjementet i Volvo Ocean Race prosjektet selv om båten vil være ute av drift de neste fem etappene. 

Publisert Sist oppdatert

Laget vi imidlertid være representert ved alle anløpene fremover for å ivareta forpliktelsene overfor sponsorene og opprettholde profilen i regattaen. 

Båten er nå på vei til Italia og til verftet Persico der den i sin tid ble bygget og der den skal repareres for igjen å kunne delta i de to siste etappene og tre siste in port races i Volvo Ocean Race. Ankomst Italia er forventet til 26. januar, men på veien er det satt opp et verksted ombord på transportskipet, slik at man allerede nå kan komme igang med å klargjøre skroget til gjenoppbygging. Etter planen er båten klar i Lisboa i juni der regattaen har stopover etter den transatlatiske overfarten. 

For sponsoren, det danske energiselskapet Vestas er det viktig at prosjeket får en happy ending. Dersom det hele hadde vært avsluttet etter grunnstøtingen i det indiske hav, hadde effekten utelukkende vært negativ. Nå mener selskapet at uhellet kan snus til noe positivt. Morten Albæk fra Vestas uttaler at det for å bli en suksess for sponsoren er nødvendig at båten kommer tilbake i regattaen og kan gi konkurrentene hard kamp mot slutten. - Det ligger stor verdi for oss i å gjennomføre et comeback man tkke har sett maken til i seilsporten på lang tid, sier han.