75 åring årets seiler i England

Britiske seilsportsjournalister stemte i går 75 år gamle Sir Robin Knox-Johnston frem til tittelen årets seiler.

Publisert Sist oppdatert

Det var Yachting Journalists’ Association som under en seremoni i Trinity House i London sto for tildelingen som i år for første gang ble sponset av boats.com. Trofeene ble delt ut av Ian Atkins, president i boats.com og Bob Fisher, formann i YJA. 

Sir Robin som vant kåringen for fjerde gang slo ISAF verdensmester Giles Scott og soloseileren Miranda Merron. Han vant for første gang i 1969 etter at han ble den første som seilte jorden rundt non stop og i år vant han etter en imponerende 3. plass i sin klasse i Route du Rhum med sin IMOCA 60 «Grey Power».

Sir Robin sa ved overrekkelsen: - Endelig har jeg tatt igjen Sir Ben Ainslie som også har fire tildelinger. De to andre nominerte fortjente også å vinne, så jeg vil takke alle som stemte på meg. 

Windsurfer Emma Wilson regjerende verdensmester for ungdom vant «boats.com YJA Young Sailor of the Year» ved det samme  arrangementet. 

En spesiell Lifetime Achievement Award gikk til Iain Percy, OBE for hans bidrag til den vellykte verdensomspennende Bart’s Bash, en regatta for å skaffe midler til den veldedige stiftelsen Andrew Simpson Sailing Foundation. Simpson, som var Percys venn og mannskap i Star, druknet i en dramatisk kullseiling av den svenske AC72 katamaranen i San Fransisco bukten våren 2013 under trening til America’s Cup.

Ian Percy og Bart Simpson tok OL gull og sølv sammen i Starbåten.