11/12/2014, Barcelona (ESP), Barcelona World Race 2014-15, Hugo Boss training off Barcelona

«Hugo Boss» mistet masten

 Alex Thomson og Pepe Ribes er ute av Barcelona World Race, regattaen de var favoritter til å vinne.

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson og Pepe Ribes, coskippere på IMOCA 60 «Hugo Boss« i Barcelona World Race rapporterte igår kl 21.02 GMT at masten var gått overbord utenfor kysten av Brasil. Båten slørte i moderat vind da en brist i riggen gjorde at masten brakk og falt overbord. 

Dermed er laget ute av Barcelona World Race 2014 -2015, en regatta de var store favoritter til å vinne. «Hugo Boss». ledet regattaen etter å ha satt rekorder både til Gibraltar og til Ekvator på veien sørover. Alex Thomson var blant forhåndsfavorittene også i det forrige Barcelona World Race da han etter en akutt blindtarmbetennelse og sønnens kompliserte fødsel ble tvunget til å kaste kortene og gi sin plass til Wouter Verbraak.

Skipperne og supportteamet evaluerer nå situasjonen for å se hvordan man best kan få båten til nærmeste havn, sannsynligvis Salvador in Brazil, et godt stykke fra båtens nåværende posisjon. 

Alex Thomson er en av verdens ledende shorthandedseilere og har sans for effekter. Hans «keel walk» og «mast walk» har skaffet sponsoren mye oppmerksomhet, men bortsett fra 3. plassen i den siste Vendee Globe regattaen har han hatt mye uhell i de klassiske jorden rundt seilasene. 

Les mer her