Normale forhold i Miami

Andre dag av ISAF Sailing World Cup Miami bød på ideelle forhold. Anders Pedersen ble dagens mann.

Publisert Sist oppdatert

For de ti OL klassene og tre paralympiske klasser ble det avviklet flere seilaser i vind midt på to knops tallet. Det er fremdeles tidlig i regattaen som går over seks dager med medaljefinale lørdag, men man begynner å se en tendens som bade er oppmuntrende og litt skuffende sett med norske øyne.

Strekt av Pedersen

Av våde OL seilere ble Finnjolleseileren Anders Pedersen dagens mann. Med jevnt god seiling ligger han nå på 4. plass sammenlagt i et meget sterk felt der bare de to britiske Giles Scott og Edward Wright, samt australieren Jake Lilley ligger foran. Klassen teller 40 båter hvorav flesteparten av verdens beste.

49er FX seilerne fikk kjørt seg da forholdene normaliserte seg og det ikke ble så mye et spørsmål om å overleve. Agerup tvillingene henger med og ligger 11 etter fem seilaser, Helene Næss og Marie Rønningen nede på 20. plass.

Kristian Ruth som åpnet med to topp ti plasseringer i Laser fikk det tøffere i går med plasseringer nede på 20 og 30-tallet. Nå ligger han 29 sammenlagt. Mathias Mollatt er 45 etter fem seilaser, Henrik Begby 56 og Hermann Tomasgaard 62 i feltet som teller 107 båter.

Tre blant de 20

Laserjentene er hakket bedre. Tiril Bue fortsetter å seile bra og med 13 plass etter gårsdagen er medaljefinale innen rekkevidde. Det gjelder også for Line Flem Høst som ligger bare ett poeng bak, på 17. plass, og Marthe Enger Eide på 20. Celine Herud 56 av de 79 startende.

Brettseilerne Sebastian Wang-Hansen og Maria Mollestad ligger på henholdsvis 16. og 22.plass i sine respektive klasser.

Paralympikerne på topp

Alle våre paralympiske seilere fortsetter å levere. Bjørnar Erikstad seiler støtt som fjell og etter gårsdagens seilaser har han plassert med midt mellom de britiske seilerne Megan Pascoe og Helena Lucas som imidlertid alle her like poengsum og leder regattaen.

Trioen i Sonar har funnet tilbake den gode følelse etter mye famling i mørket i fjor. Aleksander Wang-Hansen har tatt tilbake rormannens rolle og laget ligger på 2. plass bak briten John Robertson, men foran canadiske Paul Tingley.

Verdenscupfinalen finner sted i Abu Dhabi U.A.E. mot slutten av 2015. Alle vinnerne av enkelte verdenscup regattaer kvalifiserer her, og Ragna og Maia Agerup er etter verdenscupseieren I Melbourne allerede klare.