Laserjentene skinner i Miami

 Med 6. plass og to til blant de 15 beste etter mer en halvseilt serie markerer de norske jentene seg i verdenscupen.

Publisert Sist oppdatert

 25 år gamle Marthe Enger Eide (hovedbildet) er «gamlemor» i den norske Lasertroppen. Hun deltok i OL 2012 i London og har rettet målet mot ny OL deltakelse i 2016. Men hun vil få hard konkurranse fra ungjentene Tiril Bue, Line Flem Høst og Celine Herud.


Jentene har trent godt i varmere strøk i vinter, men verdenscupregattaen i Miami er prøven som skal vise hva de har fått ut av vintertreningen. Regattaen begynte med en flott 5. plass til Turil Bue. Tiril og Line fulgte opp med hver sin 6. plass i sine respektive puljer. Og så kom Marthe. Med plasseringene 2, 6 og 2 har hun seilt seg opp til 6. plass sammenlagt etter seks seilaser. De skal gjennom fem til før lørdagens medaljefinale der det nå bør bli norsk båt. Tiril og Line følger opp den gode norske laginnsatsen med 14. og 15, og det er lenge siden, hvis vi i det hele tatt har sett et bedre norsk jentelag i Laser Radial.

Anders Perdersen fortsetter den gode seilingen i Finnjolle. Det gjør også Bjørnar Erikstad i 2.4 meter og Sonarlaget. Selv om det i går ble en liten tilbakegang på resulttlistene er alle med i kampen om pall- og medaljefinaleplass.

Her er utdrag av dagens rapport fra Anders Pedersen:

I dag har vært den mest skiftende dagen så langt, med alt fra 15-8 knop. 

Jeg har vært altfor beskjeden i begge startene i dag og kom ikke så veldig godt ut. Første racet kom jeg aldri inn i rytnmen og det ble mange meter veldig tidlig. Klarte og seile meg opp på lensene og endte 20 i mål, som er mitt dårligste race hittil og som jeg ikke er så veldig godt fornøyd med når jeg vet jeg har farten til de beste. 

Race to begynnte heller ikke veldig bra, rundet 19 på første merke, men klarte og hente meg veldig på lensen og var 10 på bunnmerket. Det var veldig tett i dette racet så det ble hard kamp på siste kryssen. Klarte å være 3 på toppmerket, men det var fem stykker som rundet rett bak som kom inn i mer trykk etter merket og var kjapt forbi vi som rundet først. Endte på en 7. plass som er greit når det er så slengete føre. 

Har klart å være jevn gjennom hele serien, og det får man betalt for når det er så slengete føre som det er her nede. 

Har hevet meg endel på lens, som har vært hovedfokus siden VM i Santander, så det er godt og se at vi er på riktig vei. Treningstimene her nede har vært veldig verdifulle og regner med at de kommer til og være viktige for resten av sesongen. 

Nå er det bare og gi gass de neste dagene. 

Line Flem Høst. Arkivfotot fra 2014
Tiril Bue. Arkivfoto fra 2014