Ny havseilas initiert av kvinner

Det står kvinner bak Göteborg Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Havseilas venter dem som vil delta i Göteborg Ocean Race. (Foto: Morten Jensen)

Göteborgs Quinnliga Segelsällskap står bak den nye havseilasen Göteborg Ocean Race som finner sted 7.–9. august.

– Tanken er å starte en havseilas igjen her på vestkysten, skriver Anne-Charlotte Bergkvist i en e-post til Seilas.

Hun er med i en prosjektgruppe som nå forbereder seilasen, som er 120 nautiske mil lang og som fra starten i Göteborg har dette løpet: Vinga-Hätteberget-Læsö Trindel-Skagens Rev-Vinga-Göteborg.

Flere kvinner på sjøen

GQSS er en forening  som er stiftet med det til formål å få flere kvinner ut på sjøen, men Bergkvist forteller at det også er menn i arrangementskomiteen. Blant flere i komiteen kan nevnes Kerstin Holmberg og Bert Isaksson, som er to meget erfarne arrangører fra Marstrand med blant annet ORCi-EM på CV-en.

Göteborg vil til sommeren være et svært sentralt sted i seiler-verdenen med målgang for Volvo Ocean Race og arrangør av America’s Cup World Series.

– Göteborg Ocean Race er derfor en anledning for vanlige seilere til å delta – og kanskje ta med seg en kvinne i mannskapet, sier Anne-Charlotte Bergkvist, som derved antyder at regattaen ikke bare er for kvinner, men for alle som vil delta på en real havseilas.

Göteborgs Quinnliga Segelsällskap, som ledes av Carin Sjölander, er derimot bare for kvinner. Og foreningen er ikke ny; den ble stiftet i 1986 og har ca. 100 medlemmer.