Nesten like rask som AC72

Oracle Team USA tester ut nye foiler på AC45. Se film

Publisert Sist oppdatert

Utviklingen mot neste Americ’s Cup er i gang. Oracle bruker AC45 for å teste ut nye systemer. Laget har fire slike båter. Vi har noen utviklet noen kule egenskaper som vi en gang ikke var i nærheten av sist, forteller Rome Kirby på Team Oracle. – Etter bare to dager har vi i nærheten av farten vi hadde på AC72, forteller seiler Joe Newton.

Til Sverige

AC45 er en 45-fots katamaran med vingseil. Båten ble utviklet som en entype-klasse før forrige America’s Cup som en klasse for å bygge opp om selve Cup-en som ble seilt i AC72, katamaraner på 72 fot. AC45 var opprinnelig ikke bygget for å foile, men båtene skal brukes igjen før neste America’s Cup, og da skal alle lagene seile identiske båter med samme foil-system. The America's Cup World Series som skal seiles i AC45 settes i gang til sommeren med første runde i Göteborg i august. Det skal seiles minst fire slike regattaer i 2015 og 2016.

Nye båter

Neste America’s Cup blit holdt på Bermuda i 2017. Da skal det seiles med katamaraner på 62 fot, noe som skal redusere kostnadene fra 2013. Det er også at krav om at 25 prosent av seilerne skal være fra landet båten representerer.

Det blir fem lag som utfordrer forsvarenen Team Oracle. Disse lagene kommer fra Sverige, England, Italia, Frankrike og New Zealand.