To grupper har skilt seg ut.

Dragrace mot mål

Volvo-båtene er nå gjennom det andre stillebeltet og det tegner til å bi et dragrace mot mål de siste fire dagene på etappen.

Publisert Sist oppdatert

Det har skilt seg ut to grupper med tre båter i hver. Fremst ligger «Abu Dhabi», «Dongfeng» og «Mapfre» med bare 5.2 nm mellom dem, men spranget til de tre neste, «Alvimedica», «Brunel» og «SCA» er på mer enn 40 nm. Felles for dem alle er at de er vel gjennom stillebelte nummer to og har rom slør på stabile 6-7 m/sek retning mål i Auckand.

Mellom ledende «Abu Dhabi» og «Dongfeng» skiller mindre enn en nm og båtene ligger rett bak hverandre. Mellom dem blir det et rent fartsrace mot slutten. «Mapfre» har valgt en noe mer østlig kurs og ligger nå 20 nm lenger øst i håp om å få med seg mer fordelaktige vindforhold mot slutten. Avstanden fremover er ikke stor, så det skal ikke mye til før Iker Martinez & Co kan få uttelling.

Bouwe Bekking, skipperen på «Brunel» river seg trolig nå i håret. Etter å ha ledet så lenge har det meste gått galt de siste 2-3 døgnene for den nederlandske båten. I går bl «Brunel» hengende i et vindhull og tapte minst 30 nm på teten. «Alvimedica», «Brunel» og «Team SCA» ligger nå henholdsvis 45, 57.9 og 68.9 nm bak ledende «Abu Dhabi».

Målgang er ventet 27. eller 28. februar.