Fire etapper med fire vinnere?

Det kan bli status når Volvo Ocean Race flåten er i mål i Auckland idag.

Publisert Sist oppdatert

Kl 0640 UTC idag hadde ledende «Mapfre» bare 11.9 nm igjen å seile før målgang, og med 7 knops fart skal båtene være i mål om kort tid.Igjen går det mot en nerveprirrende finish. Kun 1.1 nm skiller til båt nummer to i feltet, «Abu Dhabi», mens «Dongfeng» da lå 1.8 nm bak teten. Også «Alvimedica» hadde meldt seg på, 5.3 nm bak, til det som er den mest spennende avslutningen hittil i årets Volvo Ocean Race.

Etter å ha passert Flower Point kl 0600 UTC la alle de tre lederbåtene kursen mot sørøst, bort fra land inntil «Mapfre» jibbet to ganger og elegant posisjonerte seg mellom de to båtene bak og mål. Tre nm senere jibbet alle tre mot det som nå ser ut til å være layline mot det neste waypointet Rangitoto Island. 

«Abu Dhabi» på 2. plass kjemper desperat for å komme seg forbi ledende «Mapfre», ikke bare for å vinne etappen, men for om mulig å få en båt mellom seg og «Dongfeng» i kampen om sammenlagtledelsen. Samtidig gjelder det å ikke bli så engasjert i kampen mot «Mapfre» at «Dongfeng» får seile sitt eget løp og kommer forbi.

Volvo Ocean Race er nå ikke en havseilas, men en intens kystseilas med båt-mot-båt-kamp og all den taktikk som hører med i et skikkelig bikkjeslagsmål. I den intense kampen om etappeseieren skal man heller ikke se bort fra «Alvimedica», bare 5 nm bak, og som ved å kunne velge sitt eget løp uavhengig av de andre båtenes innbyrdes strid kan overraske i sluttfasen.

Også «Brunel» og «SCA» er tett bak, henholdsvis 24.7  og 34.5 nm.

Om få timer vet vi alle svarene.