«Mapfre» tar etappen

Volvo Ocean Race startet på verst tenkelige måte for spanske «Mapfre». På de fjerde etappen kom  oppturen.

Publisert Sist oppdatert

Igjen ble det en utrolig tett innkomst. «Mapfre» gride å holde unna de siste ilene får mål, maen var bare fire minutter og 25 sekunder foran nummer to, «Abu Dhabi», og åtte minutter og to sekunder foran «Dongfeng» på 3. plass. «Alvimedica» var en time og 27 minutter bak.

Sammenlagt deler «Abu Dhabi» og «Dongfeng» ledelsen med 8 poeng. «Brunel» som ennå ikke er i mål, men som ligger an til 5. plass, vil ligge på 3. plass med 14 p, mens «Mapfre» og «Alvimedica» deler 4. plass med 16. «Team SCA» som tar en ny sisteplass, vil ha 24 poeng, men det er lyspunkter for jentene som nå er med å gi karene konkurransen gjennem hele etappen.

For «Mapfre» kommer seieren som bestilt. Den spanske båten med to olympiamestere ombord fikk en grusom start på Volvo Ocean Race, da de ble fraseilt av jentelaget i innspurten til Cape Town på den første etappen. Det førte til utskiftinger i laget, da legendariske Michel Desjoyeaux ble utskiftet med Jean-Luc Nelias som tok navigasjonsjobben. Dermed fulgte to 4. plasser før dagens triumf i Auckand.

Etter fire etapper er det likevel kampen mellom forhåndsfavoritten «Abu Dhabi» og kinesiske «Dongfeng» med Charles Caudrelier som var med på vinnerlaget «Groupama» i det forrige Volvo Ocean Race. 3. plassen på etappen var en liten nedtur for «Dongfeng» som slet med riggskader underveis. Med 6 poeng bak til det tredje laget, har de to en rimelig konfortabel ledelse foran de resterende fem etappene.