Søk i arkivet

Foto:

Norsk båt i Bacardi Cup

I dag starter en svært tradisjonsrik regatta i USA.

HOVEDBILDE: Et norsk lag vil delta i J/70-klassen i Miami.

For 88. gang begynner Bacardi Cup i Miami  i dag. Regattaen forbindes først og fremst med Starbåt-seiling og det er 87. gang klassen står på regattaprogrammet, men det er også en rekke andre klasser som får sine starter der. I alt er det påmeldt 173 båter fra 15 nasjoner i Bacardi Cup – deriblant Norge.

60 i av disse båtene stiller til start i Star-klassen, som tradisjonen tro har en lang rekke kanoner og storheter på deltagerlisten. Amerikanerne Paul Cayard og Mark Reynolds, de brasilianske brødrene Torben og Lars Grael og Snipe-esset Augie Diaz er blant dem.

Det eneste norske laget som deltar i Bacardi Cup, er Eivind Astrup, Lasse Berthelsen, Thomas Nilsson og Pål Tønneson som stiller i J/70-klassen sammen med 45 andre båter. J/70-klassen har slått godt an i USA og har erstattet Melges 24 i Bacardi Cup. Melges 32 er imidlertid med. Viper 640  og VX One er de øvrige klassene i regattaen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen