Dean Barker, her samen med AC rival Jummy Spithilli

Barker seiler for russer

New Zealandske Dean Barker har vært i overskriftene den siste tiden etter at han ble sparket fra skipperjobben på Emirates Team New Zealand. Nå har han fått ny arbeidsgiver.

Publisert Sist oppdatert

Den avgåtte Team New Zealand skipperen Dean Barker har fått jobben som taktiker hos  den russisk computermagnaten Vladimir Prosikhin som er skipper og eier av RC44 «Team Nika». Barker debuterer i  sesongens åpningsregatta på Malta senere denne måneden. Prosikhin skapte en formue da han kom seg med på boomen i computer bransjen i 1990 årene. 

2015 RC44 Championship Tour starter i Valletta på Malta 25. mars. Regattaen er den første av fem som teller i årets mesterskap. De andre skal seiles i Italia, Sverige, Portugal og British Virgin Islands.

RC44 klassen ble utviklet av Sir Russell Coutts i 2007. Her kan internasjonale forretningsmenn seile sammen med noen av verdens beste seilere. Regelen sier at eieren selv må stå til rors, men han kan ta med seg hvem han vil ombord.

Det er i alt 13 lag i årets serie. Kjente menn fra America's Cup, som Larry Ellison (Oracle) og Torbjörn Törnqvist (Artemis) har vært gjengangere i klassen.