Er dette fremtiden?

Det mener flerskrogesekspertene Roman Hagara og Hans Peter Steinacher som har valgt Flying Phanthoms for ungdommer under 20.

Publisert Sist oppdatert

Med det de mener er en naturlig utvikling av seilsporten har østerrikerne Roman Hagara og Hans Peter Steinacher valgt en ny 6 meter katamaran som skal redefinere seiling med små båter i åpent farvann. Denne lille katamaranen gjør opptil 36 knop, etter sigende uten å være synlig påvirket av sjøgang. Ved å la seg løfte ut av vannet  ved hjelp av foiler berører båten knapt overflaten. America' Cup teknologi bringes dermed et skritt nærmere et større publikum, mens Red Bull har tatt konseptet inn i et definert regattaopplegg for ungdom.

Red Bulls Youth America’s Cup var en stor suksess som en del av America's Cup arrangementene i San Francisco i 2013. Nå vil de lage en serie med Flying Phantoms for ungdommer mellom 16 og 20. Roman Hagara og Hans Peter Steinacher står bak regattaserien som besøker Malmø i august.

Red Bull vil at unge seilere skal få oppleve å seile Flying Phantom, en katamaran utviklet av Formula 18-seiler Alex Udin.