PÅ GRUNN: Wouter Verbraak vil fortelle om den ulykksalige grunnstøtingen i Det indiske hav. (Foto: Brian Carlin/Team Vestas Wind)

Wouter Verbraak til Vestlandet

Navigatøren Wouter Verbraak samlet over 200 seilere i Asker nylig. Nå kommer han til Stavanger og Bergen.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Wouter Verbraak er en av verdens fremste navigatører som vil fortelle om hva internasjonal havseiling dreier seg om (Foto: Brian Carlin/Team Vestas Wind)

Den nederlandske navigatøren og Volvo Ocean Race-seileren Wouter Verbraak hadde stor suksess med foredraget sitt om internasjonal havkappseiling da han for noen uker siden besøkte With Marine i Leangbukta i Asker. Nå er turen kommet til Vestlandet. 25. mars kommer han til Bergens Seilforening og 26. mars får Stavanger Seilforening besøk av ham.

– Da Wouter holdt foredraget sitt i Asker, var det nok mange som fikk seg en ordentlig aha-opplevelse. Som min kollega Christen With så riktige beskrev det etter foredraget: «Jeg fikk gode svar på spørsmål jeg ikke en gang visste at jeg hadde…», sier Thomas Nilsson hos With Marine AS.

UNIKT I BERGEN

– Dette er unikt og sensasjonelt i seilmiljøet i Bergen, sier Jan Hjellestad fra Bergens Seilforening.

– Det har vel neppe skjedd før at en seiler med fire Volvo Ocean Race-starter, America’s Cup og Barcelona World Race i beltet møter seilerne i Hordaland. Det blir spennende å høre hans egne ord om hvorfor Team Vestas Wind traff «skjæret» i Det indiske hav, sier han.

FORFERDELIG OPPLEVELSE

For det er nettopp dette Wouter Verbraak – enten han vil eller ikke – vil bli husket for. Han forteller selv at det var en forferdelig opplevelse som han selv må ta ansvaret for.

– Jeg håper folk går mann av huse, vi har plass til 180 seilere i klubbhuset, avslutter Jan Hjellestad fra Bergen.

 

OGSÅ I STAVANGER

Også Ståle Tønnessen fra Stavanger Seilforening er full av entusiasme rundt dette.

– Her harmed dette virkelig gitt seilerne muligheten til å tilegne seg masse kunnskap av havseilas. Det var flere Stavanger-seilere til stede da Wouter Verbraak holdt foredrag hos With Marine og lovordene var mange. Med andre ord er det bare å kjenne sin besøkelses tid, sier han med klar beskjed til seilerne i Stavanger.