Jentene ledet fra start til mål

Jentelaget SCA tok sin andre inport-seier i Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Jentene på «Team SCA» hadde grunn til å juble etter seieren i Auckland.

Jentelaget om bord i SCA var alle de andre gutta overlegne og ledet hele In Port-regattaen i Auckland fra start til mål. Med de olympiske seilerne Carolijn Brouwer fra Nederland til rors og amerikanske Sally Barkow som taktiker hadde de full kontroll hele veien.

Ledet fra start til mål

De krysset startlinjen med god fart og holdt ledelsen opp til første bidevindsgate. På lensen ble de truet av «Brunel» som kortet inn på forspranget, men jentene klarte å holde seg foran helt inn til mål.

– Jeg sa til jentene at dersom vi ville klare å holde ledelsen trekvart vei opp til første runding, ville vi trolig kunne lede på merket og sikre seieren. Og det holdt stikk, uttalte Sally Barkow etter seilasen.

Seieren bringer Team SCA opp på tredjeplass sammenlagt før den tøffe 6676 nautiske mil lange etappen over Sørishavet og frem til Itajai i Brasil.

Seieren gjør oss godt

– Denne seieren har løftet moralen i laget, gjort oss mer sammensveiset og gitt oss en påminnelse om av vi virkelig kan mestre dette. Jeg tror seieren i dag var det beste som kunne skje oss, sier britiske Dee Caffari om bord.

På grunn av kategori fem-syklonen «Pam» som vil reffe New Zealand,  er starten på den femte etappen utsatt ra mandag til tirsdag.

«Team Brunel» tok andreplassen bak «Team SCA» og ligger nå på 2. plass sammenlagt. «Maphre» ble nummer tre, «Dongfeng Race Team» nummer fire, «Team Alvimedica» nummer fem, mens «Abu Dhabi Ocean Racing», som fortsatt leder sammenlagt, men med samme poengsum som «Team Brunel», ble sist.

Jentene og «Dongfeng RaceTeam» har også samme poengsum og er nå bare to poeng etter de to ledende båtene.