Starter i kveld

Cyclonen Pam har passert New Zealand og Volvo Ocean Race starter i kveld kl 21.00 norsk tid.

Publisert Sist oppdatert

New Zealand ligger 12 timer før Norge, så når Volvo Ocean Race båtene starter på racets tøffeste etappe rundt Kapp Horn til Brasil, så er det onsdag morgen.

Etappen skulle ha startet på søndag, men syklonen Pam som skapte store ødeleggelser på Vanuatu var også fryktet i New Zealand.

Bryggevakt

Deltagerbåtene har ligget med ekstra fortøyning og brygger er forsterket. Det har vært et vaktlag for å ta vare på båtene og bryggeanlegget. Racevillage er plukket ned etter frykt for at vinden skulle gjøre store skader på mennesker og materiell.

Tett race

Alle kan vinne femte etappe. Så langt har damene i SCA skuffet, men med to seiere i havneregattaene, så er det ikke lagarbeidet eller farten feilen ligger.

Etter to etapper var det poenglikhet mellom Dongfeng, AbuDahbi og Brunel. Dongfeng har hatt en fartsfordel, men denne har minket. Brunel skuffet på fjerde etappe etter å ha ledet.

Mapfre lever på en stigende kurve, og er i det gode selskapet med en ny god plasserting. Mapfre tapte første etappe, men vant fjerde.

http://volvooceanrace.synapticdigital.com/IMAGES-AND-VIDEOS/video/Knut-Frostad--Volvo-Ocean-Race-CEO---Leg-5-Start-statement/a/d42cf72f-cc6a-46d8-8ed6-02ac1fdce5c7