Glade folk i KNS, NSF og SAP

Mesterliga i seiling

Danmark og Tyskland har det, Sverige får det i år og nå får også Norge sin egen mesterliga i seiling

Publisert Sist oppdatert

Etter mye og godt  fotarbeide fra KNS og Norges Seilforbund er man endelig klare til å lansere en norsk mesterliga i seiling etter mønster fra det som allerede er etablert i Danmark og Tyskland med stor suksess, Svenskene får sin Allsvenskan i seiling i år, og nå kommer altså Norge igang, trolig med to regattaer i inneværende år, før man for alvor setter igang i 2016. Etter det Seilas kjenner til vil det allerede i år delta mer enn ti foreninger i serien som etter alt å dømme skal seiles i J/70, den samme båttypen som benyttes i mesterligaene i de andre land.

Som et resultat av seriene i Danmark og Tyskland fikk man allerede ifjor en europesik mesterliga i seiling. Her tok KNS laget med Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen og brødrene Sigurd og Børre Hekk Paulsen en sterk 4. plass og alle uttryke sin begeistring for konseptet. At KNS og NSF har greid å etablere en mesterliga i Norge er en skikkelig fjær i hatten for norsk seilsport og kan komme til å bety mye for rekruttering og interesse,

Man har inngått et svært spennende teknisk samarbeide med den tyske datagiganten SAP der den kjente seileren Hasso Plattner er hovedaksjonær. SAP har i den forbindelse send ut denne pressemeldingen:

Oslo – 20. mars 2015 - SAP og Norges Seilforbund gir nå seilsporten helt nye muligheter med innovativ teknologi på laget. Med sitt store engasjement for seilsporten, har den globale softwareleverandøren SAP inngått en samarbeidsavtale med Norges Seilforbund om levering av resultatservice og tracking. SAPs seilasløsninger (SAP Sailing Analytics) hjelper seilerne med å forbedre deres prestasjoner, gjøre det enklere for tilskuerne og fansen å følge med samt levere sanntidsdata og bakgrunn for analyser til seilere, tilskuere, media og kommentatorer.

GPS tracker-teknologi forbedrer seilsporten

SAP vil forbedre Seilsportsligaens kapseilaser ved hjelp av GPS tracker teknologi og SAP Sailing Analytics

Ved å analysere GPS-data sammen med integrerte vindmålinger fra sensorer ute på sjøen, gir SAP Sailing Analytics seilerne verdifull informasjon som f.eks. plassering, gjennomsnittshastighet, tilbakelagt disanse, avstand til vinner og tapt og vunnet tid per heat. All denne informasjonen gir seilerne muligheten for å optimalisere strategien før neste heat. SAPs analyseprogrammer gjør også seilsporten mer levende for tilskuere og fans som bedre kan følge aktivitetene på fjorden via live oversikt og 3D-visualiseringer både på mobiltelefon og skjermer. Stillingsoversikter og 3D- visualiseringer oppdateres i sanntid og gir kommentatorer og andre muligheter for umiddelbar analyse av hva som skjer ute på sjøen og formidle utviklingen i konkurransen

SAP støtter også selve logistikken og den operationelle siden ved at stille SAPs Race Committee App til rådighet.

 

SAPs løsning på resultatservice innebærer at resultater og lagstilling blir oppdatert automatisk så snart båtene krysser målstreken. ”Vi er stolte av å ha inngått en samarbeidsavtale med SAP om leveringen av resultatservice og tracking. Det gir oss en fantastisk mulighet for å eksponere oss på alle elektroniske platformer. Seilasene blir mer synlige og tilgjengelige fordi alle har tilgang til en liveopplevelse,” sier Espen Guttormsen Generalsekretær i Norsk Seilforening.

SAPs store satsning på å forandre sports- og underholdningsbransjen (SAP Fan Experience) ved å engasjere fans, lag og ligaer på en måte man ikke har sett tidligere, spenner fra lag til regattaer og inkluderer partnerskap med bla Extreme Sailing Series, Sailing Team Germany og det danske SAP Extreme Sailing Team samt Kieler Woche og andre store regattaer.

“SAP har mange års erfaring med å levere innovative løsninger som forbedrer prestasjoner og opplevelsen av seilsporten. Vi vet at løsningene har gjort stor forskjell for utøvere i andre land, tillegger Per Haakon Lomsdalen, Country Manager SAP Norge.