NR. 2: «Neutrogena» vil ventelig bli nummer to i Barcelona World Race. (Foto: Gilles Martin-Raget)

I mål på onsdag

Lederlaget i Barcelona World Race har passert Gibraltar.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: «Cheminées Poujoulat» er ventet til mål i Barcelona 25. mars. (Foto: Gilles Martin-Raget)

Onsdag 25. mars er lederbåten «Cheminées Poujoulat» med Bernard Stamm (51) og Jean Le Cam (55) ventet i mål i Barcelona. I skrivende stund har de snaut 400 nautiske mil igjen av regattaen, og de er nå tilbake i Middelhavet der de startet.

Bidevindsseilas i lett vind, 5–10 knop, er hva som venter de to seilerne det neste døgnet, og selv om dette vil redusere fremdriften i forhold til båten som kommer bak dem, «Neutrogena» med Guillermo Altadill (52) og José Munoz (42) som vil sløre i 15–20 knops vind, er det ingen tvil om hvem som vil vinne racet.

Det meste av spenningen i Barcelona World Race har forlengst forsvunnet, til det har avstandene mellom båtene vært for stor. «Neutrogena» ligger i øyeblikket drøye 1200 nautiske mil bak «Cheminées Poujoulat», som har ledet så å si hele regattaen. Avstanden tilbake til siste båt er 4 678 nautiske mil.

Bernard Stamm og Jean Le Cam vil uansett laber spenning få en varm velkomst når de på onsdag seiler inn i havnen i Barcelona. De har jo tross seilt jorden rundt non stop!