Bjørnar Erikstads 2.4 meter er for øyeblikket norsk seilsports flaggskip.

God som gull

Bjørnar Erikstad knuste paralympicvinneren første dag på Mallorca

Publisert Sist oppdatert

Med to førsteplasser leder Bjørnar Erikstad 2.4 meter klassen etter gårsdagens seilaser. Vinneren av den paralympiske regattaen i London 2012, Helena Lucas har 2. og 3. plass, mens den andre britiske seileren Bjørnar ofte har kjempet mot, Megan Pascoe har 2. og 4. plass. - Bjørnar har begynt på en overbevisende måte, han starter godt, og klarer å treffe godt med gameplanen sin. Dette kan vi bygge videre på, sier trener Jacob Haug.

Det var meldt regnvær i går, men seilerne var heldige og slapp unna med gråværs skyer. Vinden varierte i styrke og retning også i går, men den var ikke like ustabilt som de andre dagene. Tålmodighet er et stikkord i slike forhold med lange skift, og de seilerne som er fleksible og som stoler på egen intuisjon som utmerker seg, noe dagens resultater også viser.

FX-jentene Helene Næss og Marie Rønningen fortsetter sin jevne og gode seiling også i gullfeltet, og med 5, 10 og 13. plass i går ligger de på 6. plass. Sammenlagt og bør sikre medaljefinale I et meget sterkt felt. Også Maia og Ragna Agerup fikk til seilingen i går. Med 1, 3 og 5 i sølvfinalen leder de denne og er 26 totalt.  i dag.

Med plasseringene 7 og 33 ligger Mattias Mollatt på 8. plass sammenlagt med gode muligheter for å få seile medaljefinale lørdag.

Marthe Enger Eide har beholdt 18. plassen etter bra seiling i gullfeltet i dag med en 7. plass i dagens første seilas.

Anders Pedersen startet dagen med svart flagg, men kom sterkt tilbake med en tredjeplass og er nå 28. sammenlagt.