Misfornøyde lag i Volvo Ocean Race

Både SCA og Mapfre taper på avgjørelser juryen i regattaen har tatt.

Publisert Sist oppdatert

I dag er det havneregatta og i morgen starter etappe 6 fra Brasil til Newport i USA. Både jentebåten og den spanske båten får et handikapp.

Ødelagt seil

Jentebåten SCA fikk en ufrivillig jibb, så kalt kineser, under etappe 5. Da ble deres lille Code 0 seil dratt i filler. Båtene kan kun ha åtte seil ombord, inkludert storfokk. Seilet som ble ødelagt på etappe 5 kar koden FRO. Det stor Fractional Code 0, og er et lite flatt sløreseil som brukes på skarpe vinkler i frisk vind, og på slør i mye vind. En av årsaken til jentes var så langt bak inn til Brasil var at de manglet dette viktige seilet.

SCA søkte om å få erstatte det ødelagte seilet med et tilsvarende de brukte frem til start, men det ble ikke godkjent. Laget for seilet lappet sammen etter beste evner, men vil ikke bli slik det en gang var.

Modifisert båten

Mapfre blir fratatt to poeng for å gjort reparasjoner på båten uten at det ble rapportert inn. Laget hevder at modifikasjonene ikke øker ytelsen, men er gjort på grunn av sikkerhets årsaker. Reparasjonene ble gjort på en utrigger og på baugen.