Matthias Mollatt viser god teknikk i slagene

Erikstad og Mollatt best i åpningen

Bjørnar Erikstad viste hvorfor han er blitt verdensener i 2.4 m og Mathias Mollatt at den gode plasseringen på Mallorca ikke var noen tilfeldighet.

Publisert Sist oppdatert

Verdenscupregattaen i Hyeres startet igår.

ISAF har satt opp pengepremier på €72.000 fordelt over 12 klasser. Det tilsvarer kr 50.000 per klasse. Feltene er sterke med 40 båter/brett i hver klasse, bortsette fra i de paralympiske. De 30 beste er kvalifisert i henhold tll ISAF ranking per 2. februar. De siste ti gjennom Trofeo Princess Sofia på Mallorca i påsken.

Særlig Bjørnar Erikstad imponerte på åpningsdagen. Med to førsteplasser var han suveren i den lette og skiftende brisen og leder fem poeng foran Paralympic vinneren fra London 2012 Helena Lucas og seks foran den tyske tidligere verdensmesteren Heiko Kröger. - Jeg fikk det særlig godt til på lensene idag, sa Bjørnar etter regattaen.

I et meget sterkt Laserfelt imponerte Matias Mollatt igjen. 6. plass etter to seilasen, plassen bak Robert Scheidt, men foran Pavlos Kontidis er sterkt.

Også Sonaren som nå har fått Alexander Wang-Hansen tilbake til rors, henger bra med og er nummer tre etter to seilaser.

Marthe Enger Eide begynte regattaen bra med 9. plass i Laser Radial, men resultatet i den andre seilasen trakk henne ned til 22. plass sammenlagt etter to seilaser.

For de øvrige norske seilerne ble det ikke all verdens å skrive hjem om, og særlig brettseilerne skuffer her nede og er helt på tampen av feltet.

Sunset+Vine/APP, produksjonsselskapet som har spesialisert seg på å formidle seiling for nett og TV har signert en kontrakt med ISAF som innebærer at medajljefinalene i verdenscupregattaene i Hyeres og Weymouth skal vises direkte på ISAFs webside. Finalene i Hyeres går søndag 26. april.