Verdenscup Hyeres

Kristian Ruth i Hyeres. Foto Per Heegaard

I sin første medaljefinale

49erFX-jentene Helene Næss og Marie Rønningen kom som et skudd i slutten av regatten og sikret sin første medaljefinale, og det med hele verdenseliten på plass.

Publisert Sist oppdatert

Medaljefinale i en verdenscupregatta der deltakerantallet er  begrenset og alle deltakerne må kvalifisere seg henger høyt. For første gang har en norsk båt kvalifisert seg i den nye OL klassen 49erFX. Riktignok vant Ragna og Maia Agerup i Melbourne i desember, men der var deltakelsen noe tynnere enn i den prioriterte regattaen i Hyeres der de 40 presumptivt beste lagene i verden er på plass. Med dette bakteppe er det imponerende hva de norske jentene fra Tønsberg har greid denne uken.

Med to 2. plasser som de beste enkeltplasseringene endte Helene Næss og Marie Rønningen på 8. plass i kvalifiseringen med fire poeng opp til 6. plass og á poeng med nummer ni. Jentene får en tøff dag imorgen, men seiler de opp mot sitt beste er det absolutt mulig å klatre i hvert fall en plass.

Bjørnar Erikstad tok tilbake ledelsen i 2.4 meter i går etter to gode seilaser. Idag hadde han sin dårligste dag på lenge, Plasseringene 11 og 8 er langt under det Bjørnar vanligvis presterer i avgjørende øyeblikk, Nå ble det 5, plass til slutt og det er han neppe fornøyd med.

Godkjent må man si det er når Lasergutta Mathias Mollatt og Kristian Ruth begge er blant de 16 beste i dette feltet. Begge hadde sine "days of glory", men mangler stadifg jevnheten. Den nye Lasertreneren har allerede satt sine spor og gutta har særlig på det mentale plan gjort stor fremgang.

Marthe Enger Eide havnet omtrent midt i feltet i Laser Radial og vi venter stadig på at en av de norske jentene som har vært blant verdens beste i aldersbestemte klasser, nå skal slå gjennom i en "voksenregatta".