Søk i arkivet

38. Trofeo Princesa Sofia på MallorcaStian Tuv og Kristian Ruth lyspunkt første dag

Det så ikke så lyst ut til å begynne med for Stian Tuv og Kristian Ruth i Laser, men på den siste lensen seilte de over evne og havnet på 9. og 13. plass.

– De seilte godt på skiftene og var på riktig banehalvdel, sier landslagssjef Espen Guttormsen.

Sammenlagt ligger Tuv og Ruth på henholdvis 17. og 25. plass, mens Tim Sandbaerg ligger på 95. plass av i alt 138 deltagere. Christian Juell startet ikke.

For de norske jentene i Laser Radial stemte lite i dag. Elin Samdal seilte på feil merke og tapte mye på det, mens Cathrine Gjerpen bommet stygt på den ene sløreleggen og kom så lavt at hun måtte krysse opp til merket. Det tapte hun 20 plasser på.

Av de 91 jentene som seiler Laser Radial, er status etter første dag som følger: 47. plass: Elin Samdal, 59. plass Anette Melsom Myhre, 83. plass: Cathrine Gjerpen.

I 49er klassen tjuvstartet Christopher Gundersen og Frode Bovim og ble plukket ut av feltet ved første merke.

Siren Sundby ankom Mallorca fredag kveld og ankom som siste norske seiler. Hun kom alene - uten baggasje. Den manglet da hun skulle hente den på transportbåndet, og dette ga neppe den optimale oppladningen før start. 27. plass i første seilas var ikke helt som planlagt for den norske trioen i Yngling.

For 470 og Finnjolle klarte man ikke å gjennomføre noen seilaser. I morgen, mandag, vil det også være lett vind. 6 til 7 knops sjøbris lyder varselet på.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen