Søk i arkivet

38. Trofeo Princesa Sofia på MallorcaYnglingen viste potensiale

- Samarbeidet i båten fungerte bedre, selv om vi har et godt stykke igjen. Jeg merker at jeg fortsatt bruker mye oppmerksomhet på å forholde meg til tekniske ting i båten, men at jeg etter hvert kan løfte blikket og observere mer av det som skjer rundt oss, både i forhold til konkurrenter og vindskift, sier Siren Sundby i en kommentar på Norges Seilforbunds nettside etter seilasen.

En skikkelig opptur fikk også unge Anette Melsom Myhre som klarte en strålende 5. plass i Laser Radial. Hun er lettest av de norske jentene, og ønsket seg på forhånd lett vind. Det fikk hun i dag – og innfridde forventningene.

Med denne plasseringen er hun best av de norske jentene i Laser Radial med sin 23. plass sammenlagt. Cathrine Gjerpen seilte også godt og tok en 10. plass i sitt heat, mens Elin Samdal var mer beskjed med 18. plass. Samdal ligger på 34. plass sammenlagt, mens Gjerpen er nr. 49.

Finnjollene fikk sin første seilas i dag, og Peer Moberg viste at vinterens gode plasseringer ikke er noen tilfeldighet. En 7. plass under vanskelige forhold er å betrakte som en pen åpning.

Christopher Gundersen og Frode Bovim i 49er-klassen var ikke fullt så ivrige i starten i dag, som i går – da de ble disket for tjuvstart – og også de viste at de har ting på gang. 10. plass i sitt heat lar seg høre.

Stian Tuv og Kristian Ruth klarte ikke å følge opp gårsdagens glitrende seiling, men med henholdsvis 20. og 19. plass, er de fortsatt blant de 20 beste sammenlagt; med de samme plasseringene, men i omvendt rekkefølge.

Lengre bak i Laser-klassen kommer så på 113. plass Christian Juell og på 118. plass Tim Sandberg.

Jentenes 470-klasse fikk gjennomført sine første seilaser i dag, og de to norske lagene som deltar; Tina Løken Nilsson/Lina Beyer Strømquist og Monica Rodal/Mathilde Thorleifsson, plasserte seg jevnt og godt bak. Status etter to seilaser; henholdsvis 64. og 65. plass av 68 lag.

Heller ikke brettseilerne i RS:X-klassen fikk det til å stemme i den lette vinden. Eivind Sinding-Larsen er best etter en seilas med en 65. plass, to plasser foran Vegard Johan Eimind. Sebastian Wang-Hansen ligger på 103. plass.

Godt rankete Jannicke Stålstrøm er neppe fornøyd med 35. plass etter første seilas, men det er grunn til å tro at hun neppe forblir der.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen