38. Trofeo Princesa Sofia på Mallorca

Ynglingen viste potensiale

Ynglingen viste potensiale

Publisert Sist oppdatert

- Samarbeidet i båten fungerte bedre, selv om vi har et godt stykke igjen. Jeg merker at jeg fortsatt bruker mye oppmerksomhet på å forholde meg til tekniske ting i båten, men at jeg etter hvert kan løfte blikket og observere mer av det som skjer rundt oss, både i forhold til konkurrenter og vindskift, sier Siren Sundby i en kommentar på Norges Seilforbunds nettside etter seilasen.

En skikkelig opptur fikk også unge Anette Melsom Myhre som klarte en strålende 5. plass i Laser Radial. Hun er lettest av de norske jentene, og ønsket seg på forhånd lett vind. Det fikk hun i dag – og innfridde forventningene.

Med denne plasseringen er hun best av de norske jentene i Laser Radial med sin 23. plass sammenlagt. Cathrine Gjerpen seilte også godt og tok en 10. plass i sitt heat, mens Elin Samdal var mer beskjed med 18. plass. Samdal ligger på 34. plass sammenlagt, mens Gjerpen er nr. 49.

Finnjollene fikk sin første seilas i dag, og Peer Moberg viste at vinterens gode plasseringer ikke er noen tilfeldighet. En 7. plass under vanskelige forhold er å betrakte som en pen åpning.

Christopher Gundersen og Frode Bovim i 49er-klassen var ikke fullt så ivrige i starten i dag, som i går – da de ble disket for tjuvstart – og også de viste at de har ting på gang. 10. plass i sitt heat lar seg høre.

Stian Tuv og Kristian Ruth klarte ikke å følge opp gårsdagens glitrende seiling, men med henholdsvis 20. og 19. plass, er de fortsatt blant de 20 beste sammenlagt; med de samme plasseringene, men i omvendt rekkefølge.

Lengre bak i Laser-klassen kommer så på 113. plass Christian Juell og på 118. plass Tim Sandberg.

Jentenes 470-klasse fikk gjennomført sine første seilaser i dag, og de to norske lagene som deltar; Tina Løken Nilsson/Lina Beyer Strømquist og Monica Rodal/Mathilde Thorleifsson, plasserte seg jevnt og godt bak. Status etter to seilaser; henholdsvis 64. og 65. plass av 68 lag.

Heller ikke brettseilerne i RS:X-klassen fikk det til å stemme i den lette vinden. Eivind Sinding-Larsen er best etter en seilas med en 65. plass, to plasser foran Vegard Johan Eimind. Sebastian Wang-Hansen ligger på 103. plass.

Godt rankete Jannicke Stålstrøm er neppe fornøyd med 35. plass etter første seilas, men det er grunn til å tro at hun neppe forblir der.