Søk i arkivet

Americas CupSkjørtene falt i Valencia

Det er mye hemmelighetskremmeri rundt Americas Cup. Formen på undervannsskrog, kjøl og bulb er en av de mest hemmeligholdte temaene. Søndag falt skjørtene i Valencia.

Klokken 09.00 falt alle skjørtene på regattabåtene til de 12 Americas Cup båtene. I alt 19 båter viste frem understellet sitt denne morgenen.

Spionasje. Etter seremonien var ble basene åpnet for de konkurrerende lagene. Designere og seilere dukket opp med målebånd og notatblokker for en runde med usjenert spionasje.

- Teamene brukte stort sett sine chase båter for å komme over til den andre siden og besøke basene fra sjøsiden - vi andre ruslet rundt. Men alle var der, og det ble mange, mange hyggelige gjensyn på veien.
Mye spennende å se også - og mye større forskjeller på båtene enn forventet - så gjenstår bare å se hvem som har rett, skriver Marianne Middelthon, dommer i AC, i en mail.

Små variasjoner. Selv om det var forskjeller på båtenes kjøler var det ingen store revolusjoner som Australia IIs vingekjøl som tok dem til seier i 1983. En streng regel sørget nok for de store innovasjonene.

- Jeg ble overrasket over alle forskjellige konfigurasjonene. Jeg trodde ærlig talt at vi hadde gjort en god jobb med å lukke regelen nok, sier Rolf Vrolijk, sjefsdesigner for Alinghi.


Størrelse, form og konfigurasjon var de mest åpenbare forskjellene. Emirates Team New Zealand hadde to helt forskjellige løsninger på sine to racebåter. Den ene har en kort, fet bulb, mens den andre har en mer sigarformet versjon. Luna Rossa hadde et undervannsskrog med rette vinkler og en flat bunn.

Her kan du se flere bilder:
http://www.cupinfo.com
http://www.sail-world.com/UK/index.cfm?rd=n&SEID=&SRSID=&eid=&pid=&nid=&srcid=0&ntid=0&tickeruid=0&tickercid=0
http://americascup.com/en/multimedia/pictures/index.php?idIndex=1833&idPage=1
http://valenciasailing.blogspot.com

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen