Søk i arkivet

America’s Cup Act 13Sjokkåpning av +39

Italienske +39 hadde en sjokkåpning på 2007 sesongen i Valencia. De ledet store deler av første regatta, men på den siste runden kom BMW Oracle ut fra ingensted for å ta målskuddet. Det var lette vinder og store vindskift som preget første dag av Act 13.

Tirsdag åpnet den første av de avgjørende regattaene som skal lede frem til Americas Cup finalene i juni. Fleet race står på programmet denne uken.

MESTERTREKK. Ian Walker, taktiker på +39 tok en sjanse på at det var mer trykk i høyre hjørne av banen rett etter start. Som underdog har de lite å tape, så de brøt løs fra resten av feltet og gikk for muligheten. De traff og fikk raskt bygd seg opp en ledelse på resten av feltet.

Men på den siste runden var den BMW Oracle som var heldig med å se hvor trykket var best. De stormet opp fra en elendig 8. plass til en seier. Etter de gikk i mål døde vinden ytterligere og de vant med godt over tre minutter på overraskelsen Shosholoza. Victory Challenge endte på sisteplass.

BINGO. En bingo-dag i Valencia, med andre ord.

Resultater Act 13

1. USA 87 - BMW ORACLE, 12 p

2. RSA 83 - SHOSHOLOZA, 11 p

3. ITA 99 - MASCALZONE LATINO, 10 p

4. SUI 91 - ALINGHI, 9 p

5. NZL 84- EMIRATES TEAM NEW ZEALAND, 8 p

6. GER 89 - UNITED INTERNET TEAM, 7 p

7. ITA 94 - LUNA ROSSA CHALLENGE, 6 p

8. ESP 97 - DESAFIO ESPANOL, 5 p

9. FRA 93 - AREVA CHALLENGE, 4 p

10. ITA 85 - +39 CHALLENGE, 3 p

11. CHN 95 - CHINA TEAM, 2 p

12. SWE 96 - VICTORY CHALLENGE, 1 p

Les for øvrig alt om de ulike lagene i America’s Cup-bilaget som følger vedlagt med SEILmagasinet 2007/2, som er i handelen nå. Med dette bilaget har du all bakgrunnsinformasjonen du trenger for å følge America’s Cup frem til finalen i juni.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen