38. Trofeo Princesa Sofia på Mallorca

Peer Moberg med stødig kurs mot medaljefinale

Peer Moberg med stødig kurs mot medaljefinale

Publisert Sist oppdatert

Dagen startet ytterst lovende for Moberg med 2. plass i første regatta. Det ble fulgt opp med en 7. og en 11. plass; den siste er til nå hans dårligste tellende resultat. Av seilerne i topp seks er det kun nederlenderen Pieter-Jan Postma på 2. plass som har en bedre “dårligst-tellende”.

Finnjolle-klassen ledes av kroateren Marin Misura – ranket som nummer 7 i verden. Danske Jonas Høgh-Christensen, som leder verdensrankingen, ligger som nummer tre. Moberg har tilsammen 45 poeng. Det betyr 15 opp til nærmeste medaljeplass.

YNGLING PÅ KANTEN. Den norske Ynglingen med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har slitt litt med farten i dagens seilaser, men 7. plassen i dagens siste regatta gir godt håp om at de skal klare å nå målet om å være topp 10 etter morgendagens seilaser – og således være kvalifisert for medaljefinalen fredag.

Det er 12 poeng ned til 11. plassen, og det burde det være mulig å klare, skjønt spanske Monica Azon og mannskapet hennes seilte glitrende i dag med 6., 4. og 2. plass. Det blir med andre ord ingen spasertur til finalen for de norske jentene.

En annen som balanser på kanten av “stupet”, er den dobbelte britiske gullmedaljøren Shirley Robertson, som er á poeng med den norske båten. De vant imidlertid dagens siste seilas, men hadde en 28. og 22. plass i dagens øvrige seilaser.

Amerikanske Sally Barkow og mannskapet hennes leder klassen.

FINALE-HÅP FOR JANNICKE. Den tredje norske seileren som kan klare en medaljefinale, er Jannicke Stålstrøm, men da må alt stemme i morgen. Hun ligger på 18. plass sammenlagt. I dag fikk hun en 6. plass og en 19. plass.

Frem til den siste finaleplassen er 18 poeng, og skal det være innen rekkevidde holder kun plasseringer innen topp tre i morgen – og det kan bli tøft!

Veteranen Barbara Kendall fra New Zealand leder.

Også Jan Erik Dyvi er innen rekkevidde til å klare medaljefinalen i Drake. Han ligger på 14. plass med 13 poeng frem til 10. plassen.

ØVRIGE NORSKE BÅTER UTEN HÅP. Ingen andre norske seilere kan gjøre seg håp om å nå medaljefinalen.

470 (68 deltagere): 57) Monica Rodal/Mathilde Torleifsson, 60) Tina Løken Nilsson/Lina Beyer Strømquist

Laser Radial (91 deltagere): 50) Cathrine Gjerpen, 55) Elin Samdal, 71) Anette Melsom Myhre. Samdal tok i dag en 2. plass i siste seilas i sølvfeltet.

Laser (138 deltagere): 49) Kristian Ruth, 67) Stian Tuv, 101) Tim Sandberg, 126) Christian Juell.

49er (80 deltagere): 24) Christopher Gundersen/Frode Bovim

RS:X menn (112 deltagere): 71) Vegard Johan Eimind, 84) Eivind Sinding-Larsen, 105) Sebastian Wang-Hansen.