Americas Cup

Fra triumf til tragedie

Fra triumf til tragedie

+39 startet med et bang tirsdag da de ledet store deler av seilasen. Onsdag var det et annet bang som preget det italienske laget. Deres splitter nye mast kom deisende ned. Alinghi har tatt ledelsen etter to dager på vannet.

Publisert Sist oppdatert

+39 Challenges kommer ikke til å få en enkel vei til utfordrer serien. Onsdag knakk nemlig deres helt nye mast rett før kryssmerket i det andre racet.

Krasj. Årsaken til brekket er klart.

- Jeg leser på hjemmesider at man spekulerer på hvorfor masten til +39 brakk i dag... ikke mye å spekulere på når Jesper Bank og Germany Team for babord smeller masten sin inn i masten til + 39 for styrbord. Det var faktisk en temmelig spennende seilas i det hele tatt - med mye action og litt tragedie... Adam Beashel mistet en finger før starten (storseil på Team New Zealand) og diverse utstyr gikk føyken. Utrolig nok ble ingen skadet da masten til +39 brakk - deler av riggen smalt inn i dekket mellom skipper og rormann - som sto rett ved siden av hverandre, melder Marianne Middelthon fra Valencia.

Topp. Alinghi er tilbake i toppform etter en heller laber start tirsdag. Etter tre tellende race har de 33 poeng og leder med seks poeng på BMW Oracle.

Svenske Victory Challenge har kommet seg opp på en 10. plass i løpet av dagen. I går hadde de sisteplassen av de 12 lagene