Snart sesongstart

Mange regattaer å melde seg på til

Mange regattaer å melde seg på til

Publisert Sist oppdatert

Straks over påske vil seilsesongen 2007 være i gang, og i mai drar det seg til for alvor. Flere regattaer har allerede åpnet opp for påmelding; flere av dem gjennom SEILmagasinets påmeldingssystem.

SOLORANKING I OSLOFJORDEN RUNDT. Oslofjorden Rundt arrangeres lørdag 12. mai, og i den vil det bli seilt i en rekke LYS-klasser. Regattaen er åpen for alle LYS-klasser, og foruten klasser med fullt mannskap, seiles det også i doublehanded- og singlehandedklasse. For singlehanded-seilerne teller regattaen med på SEILmagasinets Shorthanded Ranking med vekttall 0,5.

Regattabanen går på faste merker og er ca. 14 n mil lang.

– Selv om banen er i korteste laget, har vi valgt å gjøre singlehanded-klassen tellende i rankinge. Dette er en av de få regattaene der deltagerne i Simrad OneStar kan få trening. For doublehanded-seiling er 14 n mil i korteste laget til å kvalifisere til rankingpoeng, sier Morten Jensen.

Til nå har kun seks båter meldt seg på – alle med fullt mannskap, men det vil ventelig strømme til båter etter påske. I fjor deltok over 50 båter i regattaen.

Påmelding skjer her på SEILmagasinet.no.

FLØDESEILASEN SIKTER MOT 100. At det skal delta over 100 båter, er arrangørene av Flødeseilasen – Vågsbygd og Lillesand Seilforeningers – store mål i år. Også denne regattaen starter 12. mai med start i Kristiansand og innkomst i Lillesand. Også her kan både fullt bemannete båter og shorthanded-båter delta.

Per i dag er 7 båter påmeldt - 2 av dem i shorthanded-klassen.

Påmelding skjer her på SEILmagasinet.no.

TO OG TO MELLOM BERGEN OG STAVANGER. Bergen–Stavanger Doublehanded (tidligere Frydenbø Doublehanded) arrangeres i år for tredje gang, og til nå er 9 båter påmeldt. To av dem kommer endog helt fra Østlandet; duoene Ludvig Daae/Eilert Kamfjord og Torstein og Espen Tønnesson. Daae/Kamfjord kommer for å forsvare over all-seieren de vant i fjor.

Regattaen starter 23. mai, og påmelding skjer her på seilmagasinet.no.

8 LEDIGE PLASSER I SIMRAD ONESTAR. Det er fortsatt 8 ledige plasser i Simrad OneStar, der deltagelsen er begrenset til 50 båter. En deltagelse på 43 båter er en pen økning fra i fjor - da 28 startet - og dette gjør Simrad OneStar til den største soloseilasen i Nord-Europa.

Påmelding på www.simrad-onestar.com.

VENTELISTE I WATSKI SKAGERRAK TWOSTAR. 25 båter står fortsatt på venteliste for å få delta i Watski Skagerrak TwoStar, men det er fortsatt muligheter for utenlandske båter å melde seg på. 10 utenlandske båter er til nå påmeldt.

– Har du tanker om å delta i Watski Skagerrak TwoStar bør du sette deg på venteliste nå. Av erfaring blir det et frafall når regattaen nærmer seg, og det kan også hende at utenlandskvoten blir regulert ned og den nasjonale kvoten regulert opp, råder Morten Jensen i SEILmagasinet.

SEILmagasinet administrerer også påmeldingentil denne regattaen.

27 PÅMELDT I CORPONOR. Påmeldingen til Corponor Nordland Offshore Race 2007, som starter 11. mai teller per i dag 27 båter. Regattaen er for doublehanded-seilere og den er tellende i SEILmagasinets Shorthanded Ranking. Bodø Seilforening håper på ytterligere noen båter, slik at deltagerantallet skal runde 30.

Nytt av året er at alle båtene vil bli utstyrt med trackingbokser, slik at de kan følges på Internett under regattaen.

Eilert Kamfjord, som også skal delta i Bergen-Stavanger Doublehanded, er en av flere seilere fra Sør-Norge som er påmeldt.

Påmelding skjer hos Bodø Seilforening.

17. MAI I SKAGEN. Ikke uventet går påmeldingen til Hovdan Skagen Race litt tregere enn tidligere. Grunnen er ganske naturlig; seilasen innbefatter 17. mai. Av den grunn skulle man tro at shorthanded-klassene blir store – det er tross alt lettere å samle to seilere en et fullt mannskap på en sådan dag, men foreløpig er det kun fire shorthanded-båter påmeldt.

Shorthanded-klassene i denne regattaen teller med i SEILmagasinets Shorthanded Ranking.

Påmelding hos Bærum Seilforening.

90 BÅTER – HITTIL – FÆRDERSEILASEN. Også til Færderseilasen kan du nå melde deg på – noe du må huske å gjøre innen 2. mai allerede, for da går fristen ut. Selve regattaen starter ikke før fredag 8. juni.

Foreløpig er 90 båter påmeldt – og det er en snau tiendedel av hvor mange båter deltagerlisten endelig vil inneholde. Over 1100 båter er et sannsynlig tall.

Påmelding skjer hos KNS.