Velux 5 Oceans

Dalton klar - nok en gang

Dalton klar - nok en gang

En ting skal i hvertfall Graham Dalton ha. Han gir seg ikke. Nå har han endelig fått festet en ny bulb på kjølen og startet sitt eget Velux 5 Oceans igjen.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Graham Dalton, Grant Daltons eldre bror, ødela det ene roret utenfor kysten av Brasil for nesten fire uker siden så har han hatt mye motgang. Først en gedigen mageinfeksjon, så stjal tyver all elektronikken om bord, og endelig mistet han bulben på kjølen etter en testtur i havnen i Fortaleza.

Ivrig. En skulle tro at det å miste bulben på kjølen ville ha stanset selv den mest iherdige fra å fortsette racet. Men ikke Graham Dalton, nei.

Først lette han etter den med dykkere. Da han innså at det ikke ville føre frem fikk han støpt en ny og festet den til kjølbladet. Onsdag kom han endelig av gårde igjen.

Det haster. Nå seiler han mot Norfolk, Virgina. Det er 3200 nautiske mil til mål og han må være der før 19. april. Resten av feltet, det vil si fire båter, starter på den siste etappen 15. april. Hvis Dalton holder 10 knop i snitt med sin 50 foter så kommer han til å bruke 13,5 døgn på turen.

Ikke for å være pessimist, men...