Optimist

Sterkt av Fæste i Rio

Harald Fæste seilte veldig godt i Rio de Janeiro og endte til slutt på en meget anstendig 6. plass i det søramerikanske mesterskapet i Optimist.

- De to siste seilasene ble seilt fredag. Det var relativt lett vind med mye vindskift som tidligere i uken. Etter en litt dårlig dag på torsdag kom Harald veldig bra tilbake og fikk en 5. plass i den første seilasen for dagen. Han fulgte opp med spiker i den siste - og endte til slutt på 6 plass sammenlagt, skriver optimistjolle.no på sine hjemmesider.

Hermann Tomasgaard hadde sin store dag på torsdag og var helt oppe på 3. plass. På regattaens siste dag klarte han imidlertid ikke å følge helt opp. Han seilte seg nedover og endte på en sammenlagt 42. plass.

Det er like fullt en sterk prestasjon å lukte på teten i den grad han gjord. IODA South American Championship er regnet som det nest hardeste stevnet i Optimist jolle klassen. Det er bare verdensmesterskapet som går utenpå.

Raoul Rios vant etter en spennende finale. 185 seilere deltok i mesterskapet i Rio de Janeiro.