Thorvalden

Friske seilaser og frosne fingre

Friske seilaser og frosne fingre

Det er ikke bare bare å velge seg april for en jolleseilas. I løpet avén uke sank temperaturen fra 20 varmegrader til under null. Detresulterte i mange frosne seilere og iskalde fingre.

Publisert Sist oppdatert

Mange av de unge seilerne måtte begynne lørdagen med å skrape is av jollene sine. Likevel stilte mer enn 30 seilere til start i den tradisjonsrike jolleregattaen «Thorvalden» i regi av Askøy Seilforening. I tillegg til egne seilere kom det unge seilentusiaster fra Os Seilforening, Ran Seilforening, Milde båtlag og Hjellestad Seilforening.

Det ble seilt i de fleste jolletyper – Europajolle, Laser, Optimist og Zoom8 – drøyt halvparten av dem i Optimist. Her ble det seilt i klassene rekrutt, yngste og eldste.

Selv om lørdagen bød på frost var det likevel strålende forhold med sol og frisk vind. Det var imponerende å se entusiasmen de unge seilerne viste, likeledes oppfølgingen fra foreldre og arrangører.

Som kjent er det sterke industrikrefter som har hatt planer om å bygge ut området rundt Askøy Seilforenings seilsportsenter, som er et av de flotteste i landet. Alle i foreningen håper imidlertid at dette ikke skaper problemer for det unike jollemiljøet som finnes her.

For resultatliste: www.askoy-seilforening.no